Ο θεραπευτής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο θεραπευτής

Ιστορικό μυθιστόρημα

Noah Gordon

Λονδίνο, 1021. Ο εννιάχρονος Ρομπ Κόουλ, βιώνοντας την πιο πικρή ορφάνια, υποχρεώνεται να ακολουθήσει έναν περιπλανώμενο εμπειρικό γιατρό, ο οποίος αποφασίζει να τον μυήσει στα μυστικά της τέχνης του αλλά και της ίδιας της ζωής.
Από τις φτωχικές συνοικίες του Λονδίνου τ΄ όνειρό του τον οδηγεί στη λαμπρή Περσία των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, και στη σχολή του μεγάλου Αβικένα. Η πολιτική και θρησκευτική αντιπαλότητα των ισχυρών της Ανατολής μαίνεται γύρω του κι ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού· ωστόσο, εκείνος τα καταφέρνει κι ο επιστημονικός λόγος του αποκτά υπόσταση. Η χαρισματική του φύση θα του επιτρέψει να υπηρετήσει με συνέπεια τον άνθρωπο, το τελειότερο δημιούργημα του Θεού, ενώ η άσβεστη φλόγα για μια γυναίκα θα δώσει στη ζωή του διάσταση ονειρική... και απρόβλεπτη.
Ψηφίδες μιας εποχής σκοτεινής και εκρηκτικής συνάμα, ήθη αλλοτινών καιρών και γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία αναβιώνουν με τρόπο αριστουργηματικό από ένα βιρτουόζο του ιστορικού μυθιστορήματος.

Βαγγέλης Κατσάνης (Μεταφραστής)


Noah Gordon

Noah Gordon (Συγγραφέας)

Ο Νόα Γκόρντον γεννήθηκε το 1926 στις ΗΠΑ. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα Herald. Σήμερα ζει στα περίχωρα της Βοστόνης με τη σύζυγό του και ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Ο Νόα Γκόρντον έχει τεράστια απήχηση στη σκηνή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η μεγάλη ιατρική τριλογία του, που εγκαινιάζεται με το έργο "Ο θεραπευτής", έχει ξεπεράσει τα οχτώ εκατομύρια αντίτυπα μόνο στη Γερμανία. Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, "Ο Σαμανός" τιμήθηκε με το βραβείο "Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ" ως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα των ετών 1991-1992, ενω ο συγγραφέας ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της λέσχης βιβλίου Μπέρτελσμαν ως ο συγγραφέας της χρονιάς 1992. Ανάλογη αποδοχή επιφύλαξαν οι αναγνώστες και στο βιβλίο "Επιλογές", το τελευταίο μέρος της τριλογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
737
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.948 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση