Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχαία Β΄ λυκείου Θουκυδίδη ιστορία
(Με επαναληπτικά διαγωνίσματα: Θεωρητικής κατεύθυνσης)

No Cover
Ο μεγαλύτερος ιστορικός της αρχαιότητας, ο Θουκυδίδης, περιγράφει, αναλύει και ερμηνεύει με θαυμαστή παρατηρητικότητα, οξύνοια και αντικειμενικότητα τα γεγονότα του πελοποννησιακού πολέμου. Μαθητής των σοφιστών και ορθολογιστής πιστεύει ότι η αντικειμενική περιγραφή της σημαντικής αυτής εμφύλιας σύρραξης, που διάρκεσε συνολικά εικοσιεφτά χρόνια, θα έχει αιώνια υποδειγματική αξία και θα είναι "κτήμα ες αεί". Ο μεγάλος αυτός ιστορικός, που εφάρμοσε αυστηρές επιστημονικές μεθόδους στη συγκέντρωση της ύλης του και στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα στον άνθρωπο και στον οικονομικό παράγοντα για τη διεξαγωγή του πολέμου. Έγραψε την ιστορία του στην αρχαία αττική διάλεκτο με αρκετές ποιητικές και αρχαιοπρεπείς λέξεις.
Στο παρόν βοήθημα έχουμε μεταφράσει, αναλύσει και ερμηνεύσει τα κεφάλαια εκείνα από το πρώτο και τρίτο βιβλίο που έχουν καθοριστεί για τις εξετάσεις του Ιουνίου. Απαντήσαμε σ΄ όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου, προσθέσαμε ερωτήσεις και ασκήσεις νέου τύπου, καθώς και πλήρη διαγωνίσματα με απαντήσεις τόσο από το Θουκυδίδη όσο και από τον Πρωταγόρα.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πόνημα αυτό θα έχει τη δέουσα ανταπόκριση από τους μαθητές και τους καθηγητές, προς τους οποίους κυρίως απευθύνεται.
Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης

24χ17 εκ., 171 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-460-362-6
ISBN (10ψήφιο): 960-460-362-0
Βάρος: 0.307 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
7.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σακελλαριάδης, Γεώργιος Χ.
Ο Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης γεννήθηκε στην Αροανία Καλαβρύτων το 1938. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Με υποτροφία πάλι του Ι.Κ.Υ. μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και μελέτησε τη σύγχρονη γλωσσολογία και δευτερευόντως την κλασική φιλολογία. Από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana των ΗΠΑ πήρε τα πτυχία Master of Arts και Ph.D. στη Γλωσσολογία. Δίδαξε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana, στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευση<;. στη ΣΕΛΜΕ και στα Π.Ε.Κ. Αθηνών. Έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά συμπόσια και σεμινάρια γλωσσολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη και στην Αμερική. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, γυμνασιάρχη, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατόν πενήντα μελέτες και άρθρα γλωσσολογικού και φιλολογικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.