Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαζί
(Παιδαγωγοί και γονείς στο διαπολιτισμικό σχολείο)

Offer
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μέρος του ερευνητικού-επιμορφωτικού προγράμματος "Αίσωπος", το οποίο σχεδιάστηκε από την ΕΑΔΑΠ και εφαρμόζεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε χώρους προσχολικής αγωγής. Το πρόγραμμα "Αίσωπος" περιλαμβάνει άξονες παρέμβασης που αφορούν διάφορες ομάδες-στόχους, όπως τα παιδιά, τους γονείς και τον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου. Αποσκοπεί στη διερεύνηση των προσεγγίσεων εκείνων που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων και το σεβασμό της ετερότητας των παιδιών και των οικογενειών τους. Απώτερος στόχος του είναι η δημιουργία ενός διαπολιτισμικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που θα εξασφαλίζει τις ανταλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ατόμων διαφορετικής εθνικής, πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης.
Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ανακαλύψετε τις προσπάθειες των παιδαγωγών να προσεγγίσουν τους αλλοδαπούς γονείς και αν τους εμπλέξουν ενεργά στις δράσεις και τη ζωή του παιδικού σταθμού. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ παιδαγωγών, παιδιών και γονέων, οι οποίοι μοιράζονται πλέον στιγμές δημιουργικότητας, συλλογικής προσπάθειας αλλά και ικανοποίησης για το αποτέλεσμα μέσα σε ένα διαπολιτισμικό σχολικό περιβάλλον.
Πιστεύουμε ότι οι δράσεις της ομάδας των παιδαγωγών του προγράμματος "Αίσωπος" μπορούν να εμπνεύσουν κάθε εκπαιδευτικό που θεωρεί τη συνεργασία των γονέων απαραίτητη και τολμά να τους προσεγγίσει, είτε το ποσοστό των αλλοδαπών στο σχολείο του είναι σημαντικό είτε όχι, είτε πρόκειται για πολυπολιτισμικό περιβάλλον είτε όχι.

24χ17 εκ., 198 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διαπολιτισμική Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 370.193 41 (Διαπολιτισμική εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Βασιλική Ρήγα (Επιμελητής) , Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών (ΕΑΔΑΠ) (Φορέας) , Λένα Αναγνωστοπούλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-402-148-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-148-6
Βάρος: 0.378 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
20.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.