Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα μικρά ψάρια είναι ευέλικτα
(Επαναπροσδιορισμός του όρου "αγορά" και ο ρόλος της εκπαίδευσης)
Συγγραφείς:   Gunter Faltin, Jurgen Zimmer,


Offer
Το αδιέξοδο από το οποίο πρέπει να εξέλθουμε είναι γνωστό. Ακόμη κι αν η κατανάλωση αυξανόταν, οι θέσεις εργασίας θα λιγόστευαν, διότι διαρκώς παράγονται όλο και τελειότερα μηχανήματα, που αναλαμβάνουν να διεκπαιρεώσουν ανθρώπινες δουλειές. Το ζητούμενο είναι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές, πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, εμπνευσμένων επιστημόνων, φιλοσόφων και ανορθόδοξα σκεπτομένων. Αυτοί θα έπρεπε να καταλάβουν τις θέσεις των ρεμαλιών εκείνων που, πέρα του ότι τρέμουν τον ανταγωνισμό, δεν έχουν ακόμη να προτείνουν τίποτε απολύτως σχετικά με τη μορφή την οποία θα έπρεπε να λάβει ο κόσμος, ώστε να μην καταντήσει πολιτιστικός σκουπιδότοπος. Το ζητούμενο είναι ο πολίτης ως επιχειρηματίας και καλλιτέχνης. Αυτός μπορεί να πάρει μαθήματα από τον κοινωνικό πολιτισμό, των φτωχών από αυτό που ο Jean Ziegler ονόμασε νίκη των ηττημένων, να ανακτήσει χαμένες κοινωνικές, νοητικές και συναισθηματικές ποιότητες, καθιστώντας δυνατές τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους νέες δραστηριότητες, που χαρίζουν στα πράγματα ένα καινούργιο νόημα. Η ευφυής ασκητική έχει ως προϋπόθεσή της την παιδεία και την ευρεία κατανόηση του κόσμου. Την επιθυμία εκ μέρους κάθε ανθρώπου να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του και να βρει τον εαυτό του. Την περιέργεια για ταξίδια μέχρι το κέντρο αυτού του κόσμου. Η ευφυής ασκητική δε στηρίζεται απλώς και μόνο στην παραίτηση αλλά επίσης και στην εμπνευσμένη αναμόρφωση των ίδιων των θεμελίων της ζωής μας διαμέσου ενός πολιτισμού του επιχειρείν.

21χ14 εκ., 293 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παιδαγωγικές και Κοινωνιολογικές Καινοτομίες: Εναλλακτικές Προσεγγίσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.01 (Οικονομία - Φιλοσοφία και θεωρία), 305.523 4 (Πλούσιοι), 305.56 (Φτωχοί)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Χρυσαφίδης (Επιμελητής) , Κώστας Χρυσαφίδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Βούλα Παπαγιάννη (Επιμελητής) , Ελένη Νούσια (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-402-146-8
ISBN (10ψήφιο): 960-402-146-Χ
Βάρος: 0.44 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
18.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O G. Faltin (οικονομολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Παιδαγωγικής της Οικονομίας), διδάσκει στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

O J. Zimmer (παιδαγωγός, ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας της Νεωτεριστικής Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας και Οικονομίας) διδάσκει στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.