Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση ενηλίκων στην εθελοντική δράση για τη διαχείριση κινδύνου
(Λύση προβλήματος, λήψη απόφασης, ομαδοσυνεργατική δράση, διαχείριση πληροφορίας, διαχείριση πανικού)
Συγγραφέας:   Στέλιος Βερνίκος


Offer
Στις σύγχρονες κοινωνίες διακινδύνευσης, ο "μηδενικός κίνδυνος" και η "απόλυτη ασφάλεια" είναι έννοιες ουτοπικές. Ο σύγχρονος πολίτης οφείλει να είναι ενημερωμένος και συγχρόνως διαθέσιμος για την ανάληψη εθελοντικής δράσης με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κινδύνου. Στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζεται το πλαίσιο της δια βίου μάθησης ως εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει την εθελοντική δράση και διατυπώνονται οι αρχές και οι στόχοι των προγραμμάτων εθελοντικής διαχείρισης κινδύνου. Επιπλέον, επιχειρείται η γνωριμία του αναγνώστη με τις βασικές γνωσιακές λειτουργίες της Λύσης Προβλήματος που αφορούν τον κίνδυνο, μέσα από μια διαχρονική θεώρηση (λήψη απόφασης, διαχείριση πληροφορίας, λειτουργία ομάδας, διαχείριση πανικού, κ.ά.) Τέλος, το βιβλίο προσφέρεται ως ένα εργαλείο ανάπτυξης στρατηγικών διαχείρισης κινδύνου, σε κάθε αναγνώστη που κατανοεί την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

21χ14 εκ., 148 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων), 361.2 (Κοινωνική πολιτική), 302.14 (Εθελοντισμός)
ISBN: 978-960-402-147-5
ISBN (10ψήφιο): 960-402-147-8
Βάρος: 0.309 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Στέλιος Βερνίκος είναι Μαθηματικός, συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι εμπνευστής, σχεδιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εθελοντικής Δράσης για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών "προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους" στο οποίο συμμετέχουν πέντε Υπουργεία και δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή σχολικών βιβλίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, έχει παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε προγράμματα του Π.Ι. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, Med, του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη", του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.