Το τραγούδι του φιδιού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τραγούδι του φιδιού

R. K. Narayan

18.35€ -27% 13.40€

Βιβλία-σταθμοί στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που άφησαν το στίγμα τους και αποτύπωσαν την εποχή τους, γραμμένα από κλασικούς δημιουργούς. Η λογοτεχνική τους αξία και η διαχρονικότητα τόσο της γραφής όσο και των θεμάτων που πραγματεύονται αποτελούν κριτήριο για την ένταξή τους στη συγκεκριμένη σειρά. (. . .) «Δοκίμασα μια δυο φορές ν` αλλάξω σκοπό, αλλά είδα το φίδι να κινείται απειλητικά. Προσπάθησα μάταια να σηκωθώ και να ορμήξω έξω, αλλά το φίδι στάθηκε όρθιο σχεδόν πάνω στην ουρά του, απειλώντας να με σκοτώσει. Και έτσι έπαιζα το ίδιο τραγούδι όλη τη νύχτα (. . .)». Απ` το μαγικό άγγιγμα του μεγαλύτερου ινδού συγγραφέα του 20ού αιώνα ζωντανεύουν μπρος στα μάτια μας μια φανταστική πολιτεία, το Μαλγκούντι, και οι κάτοικοί της, μεταξύ των οποίων ένας αστρολόγος, ένας γητευτής φιδιών κι ένας ταχυδρόμος, ταξιδεύοντάς μας στα χρώματα, τις γεύσεις και την καθημερινότητα της Νότιας Ινδίας και αποκαλύπτοντάς μας την ουσία τόσο της πατρίδας τους όσο και της ανθρώπινης εμπειρίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Κονδύλη

Μαρία Κονδύλη (Μεταφραστής)

Η Μαρία Κονδύλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε θέατρο και αγγλική φιλολογία. Μαζί με τη Θάλεια Ασλανίδου έγραψαν το θεατρικό έργο "Φυτά εσωτερικού χώρου" και παίχτηκε στο θέατρο "Στοά". Η Μαρία Κονδύλη έγραψε ακόμα το θεατρικό έργο "Τα κορίτσια" και τη ραδιοφωνική σειρά Μικρούλης Έρωτας Κρυφός. Έχει μεταφράσει το Ζέππελιν του Τ. Χάουγκεν, τον "Πόλεμο της Σοκολάτας" του Ρ. Κόρμιερ κ.ά. Ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

R. K. Narayan

R. K. Narayan (Συγγραφέας)

Ο Ρ. Κ. Νάραγιαν ένας από τους σπουδαιότερους ινδούς συγγραφείς της γενιάς του, γεννήθηκε το 1906 στη Νότια Ινδία. Το έργο του The Guide (1958) του χάρισε το βραβείο της Ινδικής Ακαδημίας που είναι η υψηλότερη διάκριση στην Ινδία για λογοτεχνικό βιβλίο. Το 1980 τιμήθηκε με το μετάλλιο A. C. Benson από τη Βρετανική Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρεία και το 1981 έγινε επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων. Έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα και διηγήματα, καθώς και σύγχρονες σύντομες παραλλαγές των ινδικών επών Ραμαγιάνα και Μαχαμπχαράτα. Πέθανε το 2001.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
412
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.455 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση