Το μυστικό
zoom in

Η ελληνική Επανάσταση έχει φουντώσει. Οι Τούρκοι έχουν κλειστεί στις οχυρωμένες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και περιμένουν βοήθεια από το Σουλτάνο. Ο Ιμπραήμ πασάς αποβιβάζεται στη νότια Πελοπόννησο και σαρώνει σαν σίφουνας ό,τι βρίσκει μπροστά του. Φωτιά και τσεκούρι παντού, ακόμα και στην απάτητη από τούρκικο πόδι Μάνη. Οι ηλικιωμένοι εξοντώνονται. Οι νεότεροι, άντρες και γυναίκες, αιχμαλωτίζονται και στέλνονται στα σκλαβοπάζαρα της Πόλης και της Αιγύπτου. Ανάμεσά τους και μια όμορφη Μανιάτισσα με το μωρό της, που ο έρωτας και η μοίρα το φέρνουν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή της Κωνσταντινούπολης.

Όμηρος Αβραμίδης

Όμηρος Αβραμίδης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Όμηρος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1939. Σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγητής σε σχολεία της Κύπρου. Το 1974-1975 σπούδασε εφαρμοσμένη γλωσσολογία στη Σορβόνη με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής βιβλίων και ως υπεύθυνος σύνταξης σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Η σημερινή του επαγγελματική δραστηριότητα περιλαμβάνει, εκτός από τη μετάφραση και τη συγγραφή, και πρακτόρευση ξένων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα.

Στέλλα Βρετού - Σοφιανίδου (Επιμέλεια)


Κώστας Αποσκίτης

Κώστας Αποσκίτης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Αποσκίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γιατρός, ακολούθησε αρχικά πανεπιστημιακή καριέρα και κατόπιν ως υπότροφος, ασχολήθηκε με ερευνητικά προγράμματα στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Διετέλεσε επί εικοσαετία διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Αγία Σοφία". Παράλληλα, από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε και με τα γράμματα, δημοσιεύοντας κατά καιρούς έργα του σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει ως τώρα τη συλλογή διηγημάτων ΠΑΙΖΟγραφήματα, τα μυθιστορήματα Οι αμέτοχοι και Φονικό χαρτί, και την ποιητική συλλογή Αμετρέμμετρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
355
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.536 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση