Θεωρίες της τηλεθέασης
zoom in
15.90€ -26% 11.77€

Το βιβλίο αυτό καταγράφει και αναλύει τις θεωρητικές προσεγγίσεις που αναφέρονται στην τηλεοπτική συμπεριφορά του κοινού και στον τηλεοπτικό προγραμματισμό. Η μία αποτελεί συνέχεια ή συστατικό στοιχείο της άλλης, καθώς και οι δύο αποτελούν τα απαραίτητα στοιχεία για να προσελκύσει ένα τηλεοπτικό κανάλι τα μέλη ή κατηγορίες του κοινού. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, η οικονομική διάσταση της ιδιωτικής τηλεόρασης συνιστάται από την πώληση του τηλεοπτικού κοινού ενός προγράμματος στους διαφημιστές, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το κοινό, τόσο αυξάνονται οι τιμές για την αγορά διαφημιστικού χρόνου στα εν λόγω προγράμματα. Η θεωρία και οι εφαρμογές της προσπαθούν να μειώσουν αυτή την αβεβαιότητα, καθώς ο σωστός προγραμματισμός για τις ώρες προβολής των εκπομπών είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση του τηλεοπτικού κοινού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στέλιος Παπαθανασόπουλος

Στέλιος Παπαθανασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, στη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και έχει γράψει μια σειρά από βιβλία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Ευάγγελος Σ. Σόρογκας

Ευάγγελος Σ. Σόρογκας (Συγγραφέας)

Ο Ευάγγελος Σ. Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος του Columbia College (B.A., M.A. τηλεοπτική παραγωγή και κινηματογράφο) και του Πανεπιστημίου Northeastern Illinois (Μ.Α. Επικοινωνία) στις ΗΠΑ. Διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1990. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης και παραγωγός στα τηλεοπτικά κανάλια WSNS, WCIU, Cable Manhattan των ΗΠΑ και στην ΕΤ-1. Φιναλίστ στο Σικάγο το 1978 για το βραβείο "ΕΜΜΥ" (Εθνικής Ακαδημίας Τηλεόρασης των ΗΠΑ). Είναι γενικός γραμματέας της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
108
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.263 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση