Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φεμινιστική ερμηνευτική
(Ο παράγοντας φύλο στη σύγχρονη βιβλική ερμηνευτική)

Φεμινιστική ερμηνευτική
[...] Η παρούσα μελέτη, η οποία προέκυψε από την ανάγνωση και επεξεργασία της πλούσιας βιβλιογραφίας, αρχικά για τις ανάγκες του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης, περιορίζεται στη φεμινιστική ερμηνευτική, τομέα της φεμινιστικής θεολογίας που ασχολείται με την ερμηνεία των κειμένων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, που άμεσα ή έμμεσα αναφέρονται στο ρόλο και τη δράση των γυναικών στις αντίστοιχες κοινότητες.
Η μελέτη, έχει εμπλουτιστεί και αναθεωρηθεί με βάση τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

21χ14 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 225 (Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ), 305.42 (Φεμινισμός), 208.2 (Γυναίκα - Θρησκευτικές απόψεις)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Δ. Καραβιδόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς) , Πέτρος Β. Βασιλειάδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Ιωάννης Λ. Γαλάνης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-242-289-2
ISBN (10ψήφιο): 960-242-289-0
Βάρος: 0.267 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Κασσελούρη - Χατζηβασιλειάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης στην Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης και διδάκτορας του ίδιου Τμήματος. Εργάστηκε ως Ε.Μ.Υ. στον Τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Από το Δεκέμβριο του 2002 είναι συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι. - Γενική Γραμματεία Ισότητας). Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε ελληνικά και ξένα θεολογικά περιοδικά, κυρίως με θέμα τη σύγχρονη φεμινιστική θεολογική σκέψη και το ρόλο των γυναικών στον πρωτοχριστιανική και τη σύγχρονη ορθόδοξη εκκλησιαστική κοινότητα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.