Πνοή δημιουργίας οι πολιτικοί υπάλληλοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πνοή δημιουργίας οι πολιτικοί υπάλληλοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στόχοι και έργα μιας τετραετίας

Μαρία Η. Κυριακοπούλου

[...] Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα ιδιόρρυθμο Υπουργείο και η διοίκηση του πολιτικού προσωπικού αγγίζει ένα από τα περισσότερο ευαίσθητα θέματα του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Πράγματι, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βασιλεύει η εντύπωση ότι πρόκειται για Υπουργείο Στρατιωτικών, όταν η άμυνα, είναι απολύτως βέβαιο και πασίγνωστο, δεν αφορά πλέον μόνο τους στρατιωτικούς.
Η σύγχρονη εθνική άμυνα δεν είναι υπόθεση πλέον μόνο των ενστόλων, είναι επίσης υπόθεση και του πολιτικού προσωπικού. Ένα σύνολο ανθρώπων και κατηγοριών, με διακεκριμένες αρμοδιότητες, γνώσεις και ικανότητες, τίθενται στην υπηρεσία μιας κοινής υπόθεσης, την άμυνα της πατρίδας. Οι πολιτικοί υπάλληλοι υπηρετούν από τη θέση τους, με τις ειδικευμένες γνώσεις τους, και είναι ζήτημα χρονικής στιγμής και εξέλιξης της αντίληψής μας για την εθνική άμυνα, ποιο μέρος, οι στρατιωτικοί ή οι πολιτικοί υπάλληλοι, είναι το σημαντικότερο τμήμα, αριθμητικά ή ποιοτικά, της εθνικής άμυνας. Είναι ζήτημα εξορθολογισμού του συστήματος να προσλαμβάνονται στο καθένα από τα δύο είδη προσωπικού οι ειδικότητες που κατά την κοινή λογική του ανήκουν.
[...] (από τον πρόλογο)

Μαρία Η. Κυριακοπούλου

Μαρία Η. Κυριακοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Κυριακοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής για θέματα ισότητας. Εργάζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Απρίλιο του 1981. Διετέλεσε ειδική σύμβουλος σε θέματα κοινοβουλευτικού έργου και θεσμών στους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από το 1994 έως το 1997. Διετέλεσε Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τις 11-9-1997 έως 5-2-2002. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα (Κίνημα Νομικής - Πολυτεχνείο). Ασχολήθηκε με τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και την επιμέλεια εκδόσεων. Έχει εκδόσει το βιβλίο "Ανώτατες Στρατιωτικές σχολές: Ριζοσπαστική μεταρρύθμιση ή θεσμικός εκσυγχρονισμός".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
374
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.875 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση