Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φιλοσοφία της τεχνολογίας
(Μια εισαγωγή)
Συγγραφέας:   Don Ihde


Φιλοσοφία της τεχνολογίας
Η τεχνολογία δεν είναι πλέον δυνατόν να θεωρείται αυτονόητη. Οι επιπτώσεις της στις κοινωνικές, ηθικές, πολιτικές και πολιτιστικές διαστάσεις του κόσμου μας πρέπει να προσδιοριστούν και να μελετηθούν.
Τούτο το βιβλίο αποτελεί μια οξυδερκή εισαγωγή σε ένα από τα νεότερα αντικείμενα που πραγματεύεται σήμερα η φιλοσοφία: την τεχνολογία. Ο Ihde εξετάζει κριτικά την επίδραση της τεχνολογίας στις επιστήμες, τον άνθρωπο και τους διαφορετικούς πολιτισμούς με στόχο την κατανόηση και την αποτίμηση των τεχνολογικών επιπτώσεων.
Χρησιμοποιώντας πλήθος παραδειγμάτων που προέρχονται από όλους σχεδόν τους τεχνολογικούς τομείς (συμπεριλαμβανομένων εκείνων της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και της πυρηνικής ενέργειας), ο συγγραφέας εξετάζει τόσο την τρέχουσα κατάσταση όσο και τις μελλοντικές τεχνολογικές κατευθύνσεις. Στο τελευταίο μάλιστα κεφάλαιο υποστηρίζει ότι το θεμελιώδες ζήτημα του 21ου αιώνα αφορά το παγκόσμιο περιβάλλον, ένα ζήτημα το οποίο ακολουθείται στενά από την πολυπολιτισμικότητα και την επίδρασή της στον τεχνολογικό πολιτισμό, το μέλλον των πολεμικών συρράξεων και τη διανομή του πλούτου στην παγκόσμια οικονομία.

23χ17 εκ., 206 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμη - Τεχνολογία - Κοινωνία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 601 (Τεχνολογία - Φιλοσοφία και θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Παπαγιαννάκος (Μεταφραστής) , Μιχάλης Ασημακόπουλος (Επιμελητής) , Μιχάλης Ασημακόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς) , Νίκος Πλεύρης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-7778-77-2
ISBN (10ψήφιο): 960-7778-77-4
Βάρος: 0.442 κιλά
Εκδότης: Κάτοπτρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
24.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ihde, Don
Ο Don Ihde είναι διακεκριμένος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Στόνι Μπρουκ. Είναι ο επιμελητής της σειράς "Φιλοσοφία της Τεχνολογίας", την οποία εκδίδει ο οίκος Indiana University Press. Το πρώτο του έργο, το Technics and Praxis (1979), θεωρείται το πρώτο βιβλίο για τη φιλοσοφία της τεχνολογίας που εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν το Existential technics (1983) και το Technology and the lifeworld (1990), το οποίο θεωρείται και το σημαντικότερό του. Η συγγραφική ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία της τεχνολογίας ολοκληρώθηκε με το βιβλίο "Philosophy of technology: An introduction" (1993). Εκείνη την περίοδο, ο Ihde στράφηκε προς τη φιλοσοφία της επιστήμης και εξέδωσε το "Instrumental realism" (1991), και συνέχισε με το "Expanding hermeneutics: Visualism in science" (1998). Στο πλέον πρόσφατο έργο του, το "Bodies in technology" (2001), ο Ihde πραγματεύεται θέματα που έχουν ανακύψει από τις πρόσφατες εμπειριστικές-κατασκευαστικές προσεγγίσεις του τεχνοεπιστημονικού φαινομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.