Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηλιακή μηχανική
(Ηλιακά θερμικά συστήματα: Αιολικό δυναμικό: Μελέτες και εφαρμογές: 110 λυμένα προβλήματα και ασκήσεις)
Συγγραφέας:   Σωκράτης Ν. Καπλάνης


Ηλιακή μηχανική
Το σύγγραμμα "Ηλιακή μηχανική: Ηλιακά θερμικά συστήματα και εφαρμογές των Α.Π.Ε." είναι μέρος μιας σειράς συγγραμμάτων του ίδιου συγγραφέα που φέρει το γενικό τίτλο "Μαθήματα ήπιων μορφών ενέργειας".
Το περιεχόμενο του βασίσθηκε στις διαλέξεις που έχει δώσει ο συγγραφέας στο ΤΕΙ της Πάτρας, στο Πολυτεχνείο του Brasov της Ρουμανίας καθώς και στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Aachen - Juelich της Γερμανίας, ως επίτιμος καθηγητής και επισκέπτης καθηγητής, αντίστοιχα.
Περιλαμβάνει πλήθος ασκήσεων και εφαρμογών που επιλύονται αναλυτικά για διάφορες πόλεις της Ελλάδος, καθώς επίσης, σχόλια, παρατηρήσεις και συγκρίσεις, μέχρι του σημείου ο αναγνώστης του συγγράμματος αυτού να μην έχει ανάγκη την στενή παρουσία του διδάσκοντα.
Ως εκ τούτου, το σύγγραμμα αυτό προτείνεται και ως ένα βασικό βοήθημα για "Εκπαίδευση από Απόσταση", στον τομέα της Ηλιακής Ενέργειας και των εφαρμογών της. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

24χ17 εκ., 667 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
ISBN Set: 960-411-428-Χ
ISBN13 Set: 978-960-411-428-3
Ταξινόμιση DDC: 333.792 3 (Ηλιακή ενέργεια)
ISBN: 978-960-411-430-6
ISBN (10ψήφιο): 960-411-430-1
Βάρος: 1.232 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
60.12
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

46.89
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σωκράτης Καπλάνης γεννήθηκε στα Μέγαρα, το 1948. Είναι πτυχιούχος φυσικός (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), κάτοχος M.Sc στην πυρηνική μηχανική (Πανεπιστήμιο Aston, Αγγλία) και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών. Είναι καθηγητής στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο τμήμα μηχανολόγων του ΤΕΙ Πατρών, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brasov της Ρουμανίας και καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Energy Systems, του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Aachen (Γερμανία), όπου διδάσκει το μάθημα "Μηχανική των φωτοβολταϊκών συστημάτων". Είναι μέλος της τριμερούς επιτροπής του μεταπτυχιακού προγράμματος: "Design and management of renewable energy systems" του πανεπιστημίου Brasov και Pitesti. Κατά την περίοδο 1999-2002 συντόνισε μία ομάδα από 12 πανεπιστήμια της Ευρώπης για την ανάπτυξη του μεταπτυχιακού προγράμματος "Solar Energy: Technology and management". Από το 2003 είναι ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού θερινού εντατικού προγράμματος "PV Systems: Teaching and learning". Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει καινοτομίες και εφαρμογές των Α.Π.Ε. σε διάφορους τομείς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.