Εξουσία και απληστία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εξουσία και απληστία

Μια σύντομη ιστορία του κόσμου

Philippe Gigantes

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789601409054

  • Κατηγορίες:

    Ιστορία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    Λιβάνης

Ποια υπήρξε η κινητήρια δύναμη των ανθρώπων στην πορεία τους μέσα στην ιστορία;
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη φύση της ανθρώπινης απληστίας και την αδιάκοπη δίψα για εξουσία, χαρακτηριστικά που καθόρισαν τον τρόπο εξέλιξης των παγκόσμιων γεγονότων σε κάθε ιστορική περίοδο και πολιτισμό.
Πρώτα παρουσιάζονται οι μεγάλοι νομοθέτες, όσοι φρόντισαν να διασφαλίσουν την ύπαρξη μιας δίκαιης κοινωνίας -Μωυσής, Σόλωνας, Πλάτωνας, Ιησούς-, και στη συνέχεια οι παραβάτες των νόμων, οι μεγάλοι άρπαγες. Στα πρόσωπά τους καθρεφτίζονται οι φύλαρχοι πολεμιστές των πρωτόγονων κοινωνιών, οι κάθε λογής τύραννοι, αποικιοκράτες και κατακτητές του σήμερα.
Ο Φίλιπ Τσιγάντες επικεντρώνεται στα δραματικά επακόλουθα των πράξεών τους για τον πολιτισμό: σταυροφορίες, αιματηρές επαναστάσεις, πόλεμοι με αναρίθμητα θύματα, τρομοκρατικές ενέργειες όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, σ` έναν κόσμο που μεταμορφώνεται σταδιακά σε παγκόσμιο χωριό.
Η συναρπαστική και γλαφυρή άποψη του συγγραφέα για την παγκόσμια ιστορία καταδεικνύει το λόγο για τον οποίο δεν καταφέραμε να ωφεληθούμε από τα μαθήματα ιστορίας.
Προσιτή σε ειδήμονες και απλούς αναγνώστες, αυτή η σύντομη ιστορία του κόσμου προσφέρει βαθύτερη γνώση γύρω από τα μεγάλα ζητήματα των καιρών μας και δείχνει το δρόμο προς ένα πιο πολιτισμένο μέλλον.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Παππά (Μεταφραστής)


Philippe Gigantes

Philippe Gigantes (Συγγραφέας)

Ο Φίλιπ Τσιγάντες υπηρέτησε ως αξιωματικός του βρετανικού βασιλικού ναυτικού στο Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, εργάστηκε ως ανταποκριτής του Observer, και πιάστηκε αιχμάλωτος στον πόλεμο της Κορέας. Υπηρέτησε δεκαπέντε χρόνια στη Γερουσία του Καναδά, διετέλεσε βοηθός του πρωθυπουργού του Καναδά Πιερ Τριντό, γενικός διευθυντής υπηρεσίας κοινής ωφελείας της χώρας, σύμβουλος της Ελλάδας σε θέματα πολιτισμού στην Ουάσινγκτον, διδάκτορας ιστορίας και κοσμήτορας, οικοδεσπότης και υπεύθυνος ενός τηλεοπτικού προγράμματος για κρατικά θέματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
358
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.538 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση