Η μαγική κούπα
zoom in

Η πορσελάνινη κατάλευκη κούπα, που είχε ξεχαστεί στη σκονισμένη βιτρίνα ενός παλαιοπωλείου ήταν μαγική. Όποιος έπινε απ` αυτήν έβλεπε τις ζωές όσων την είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Οι δύο χιλιάδες εννιακόσιοι ενενήντα εννιά μάγοι, όλοι με το ίδιο πρόσωπο, την αναζητούν, για να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Ο Χρωστικούδης, ο Σίφουνας και ο Τριγύριος προσπαθούν να τους εμποδίσουν και τους στήνουν παγίδα. Θα τα καταφέρουν άραγε οι τρεις φίλοι να σώσουν τον κόσμο;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σπύρος Γούσης

Σπύρος Γούσης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991. Το 1995 έκανε την πρώτη του εικονογράφηση για το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Το κορίτσι με τις δύο μητέρες". Από τότε έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1997 συμμετείχε στο Artist-Illustrators Forum στο Λονδίνο. Το 2001 συμμετείχε στην έκθεση Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Επίσης ήταν μέλος τπς εικονογραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 2004.


Ρία Φελεκίδου

Ρία Φελεκίδου (Συγγραφέας)

Η Ρία Φελεκίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε όμως και έζησε τα μαθητικά της χρόνια στην Κατερίνη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα, ενώ παράλληλα παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και δικηγόρος στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.286 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση