Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι δημιουργοί της σύγχρονης στρατηγικής
(Από το Μακκιαβέλλι στην πυρηνική εποχή)

Οι δημιουργοί της σύγχρονης στρατηγικής
Τα δοκίμια του τόμου αναλύουν τον πόλεμο, τα στρατηγικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές του συναρτήσεις κατά τη διάρκεια των παρελθόντων πέντε αιώνων. Η ποικιλία των θεμάτων τους και η ευρεία προοπτική τους, καθιστά το βιβλίο αυτό έργο της γενικής ιστορίας. Πρόκειται επίσης για μια επιστημονική παρουσίαση, μετά από έρευνα εις βάθος, της θεωρίας και της πρακτικής του πολέμου από την Αναγέννηση μέχρι τη σημερινή εποχή.
Γίνεται λόγους για μεγάλους θεωρητικούς του πολέμου και κορυφαίους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, αλλά και τις απρόσωπες δυνάμεις που κινούν την ιστορία. Ορισμένα δοκίμια ιχνηλατούν την αλληλεπίδραση θεωρίας και εμπειρίας κατά τη διαδοχή των γενεών (για παράδειγμα τις διάφορες φάσεις της αμερικανικής στρατητικής ή την εξέλιξη του επαναστατικού πολέμου στον σύγχρονο κόσμο). Άλλα αναλύουν τη στρατηγική συγκεκριμένων συγκρούσεων του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου στην πυρηνική εποχή. Ανεξαρτήτως του θέματος, κάθε δοκίμιο τοποθετεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στρατιωτικής σκέψης και δράσης στο πλαίσιο του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού τους περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο αναφοράς που επανερμηνεύει και φωτίζει τον πόλεμο, μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στην ιστορία, μια δύναμη που δεν μπορεί να ελεγχθεί στο μέλλον, χωρίς την κατανόηση του παρελθόντος.

24χ17 εκ., 1103 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σειρά Στρατηγικών Μελετών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 355.033 (Ιστορία, Στρατιωτική), 355.02 (Πόλεμος), 355 (Στρατιωτική τέχνη και επιστήμη), 355.02 (Στρατηγική)
Άλλα πρόσωπα: Βαγγέλης Κατσάνης (Μεταφραστής) , Θάνος Π. Ντόκος (Επιμελητής) , Peter Paret (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-86839-9-0
ISBN (10ψήφιο): 960-86839-9-8
Βάρος: 1.605 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.