Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι καταναλωτές και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Ευρωπαϊκό συνέδριο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας: Θεσσαλονίκη, 14 και 15 Μαρτίου 2003)

Offer
Με ιδιαίτερη χαρά, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος εκδίδει τον τόμο με τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που οργάνωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή -στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας- στις 14 και 15 Μαρτίου 2003 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: "Οι καταναλωτές και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης".
Η 15η Μαρτίου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Καταναλωτή. Εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή διοργανώνονται κάθε χρόνο, κατά παράδοση, στο κράτος μέλος που έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, την οποία ανέλαβε για πρώτη φορά το 1999 και έχει έκτοτε μόνιμη θέση στο ευρωπαϊκό ημερολόγιο.
Το θέμα του φετινού συνεδρίου εστιάστηκε στη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, δεδομένου ότι ένα μήνα αργότερα (στις 16 Απριλίου 2003) θα υπογραφόταν στην Αθήνα η συνθήκη προσχώρησης δέκα νέων χωρών. Τα σύνορα, λοιπόν, της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης διευρύνονται, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες ενιαίες αγορές στον κόσμο.
Μία επέκταση, όμως, της ενιαίας αγοράς και μάλιστα τέτοιου μεγέθους συνοδεύεται από επιπλοκές. Ειδικότερα, γεννιούνται ερωτήματα και προβληματισμοί, όπως πώς μπορεί να διασφαλιστεί ένα υψηλό ενιαίο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών, πώς μπορεί να αναπτυχθεί μια καλή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, ποιοι μηχανισμοί επίλυσης προβλημάτων και προσφυγής μπορούν να εφαρμοστούν σε όλη την Ευρώπη κ.ά. Προκύπτει, επίσης, η ανάγκη να ληφθεί περισσότερο υπόψη ο αντίκτυπος της κοινωνίας της πληροφορίας, η διάδοση του ευρώ, η ανάπτυξη βιώσιμων προτύπων κατανάλωσης και να διερευνηθούν οι προοπτικές των πολιτικών καταναλωτή στη "νέα" Ευρώπη.
΄Ολα αυτά τα θέματα αποτέλεσαν τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστράφηκαν οι συζητήσεις στη διάρκεια των δύο ημερών. Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο - Μέλη της Κυβέρνησης, Μέλη της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ο.Κ.Ε., εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των οργανώσεων καταναλωτών, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες - αποτύπωσαν την παρούσα κατάσταση και τοποθέτησαν το θέμα σε μακροπρόθεσμη προοπτική. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Εισηγητές: Niepokulczycka, Malgorzata - Ladrille, Arthur - Arnault, Veronique - Κουκιάδης, Ιωάννης - Τσεμπερλίδης, Νικόλαος κ.ά.

24χ17 εκ., 141 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση), 339.47 (Καταναλωτές)
Άλλα πρόσωπα: Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Φορέας)
ISBN: 978-960-02-1737-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1737-8
Βάρος: 0.315 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.