Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη διοίκηση της παραγωγής
(Μια σύγχρονη προσέγγιση)
Συγγραφέας:   Εμμανουήλ Δ. Αδαμίδης


Offer

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια απόπειρα εννοιολογικής και ολιστικής προσέγγισης του γνωστικού αντικειμένου της Διοίκησης της Παραγωγής σε εισαγωγικό επίπεδο. Το κείμενο διαρθρώνεται σε τρία βασικά μέρη:
Το πρώτο μέρος στοχεύει στο να γνωρίσει στον αναγνώστη το φυσικό/λειτουργικό σύστημα παραγωγής παρουσιάζοντας τους διαφορετικούς τύπους των διαδικασιών παραγωγής και τις σχέσεις τους με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και των αγορών. Η παρουσίαση των διαφόρων προσεγγίσεων της χωροταξικής διάταξης των διαδικασιών, που ακολουθεί, βοηθάει περισσότερο στην κατανόηση του φυσικού συστήματος παραγωγής και των αποφάσεων σχεδιαστικού χαρακτήρα που σχετίζονται με αυτό.
Το δεύτερο μέρος στοχεύει στην κατανόηση των διοικητικών αποφάσεων του προγραμματισμού και του ελέγχου της παραγωγής και των σχέσεών τους με τη συνολική στρατηγική της επιχείρησης. Παρουσιάζονται η συνολική διαδικασία του προγραμματισμού και του ελέγχου, μερικές βασικές έννοιες της διαχείρισης αποθεμάτων καθώς και τα MRP, JIT και OPT όχι ως συστήματα ελέγχου της παραγωγής, αλλά ως συνολικές ολοκληρωμένες λύσεις στο πρόβλημα της διοίκησης της παραγωγής σε λειτουργικό επίπεδο. Οι βασικές έννοιες της αξιοπιστίας και συντήρησης πλαισιώνουν την ενότητα αυτή.
Το τρίτο μέρος, αρχικά, αποτελεί μια εισαγωγή στα συστήματα μέτρησης της απόδοσης ως βασικού στοιχείου της διαδικασίας βελτίωσης της παραγωγής και ως καθοριστικού παράγοντα της ενσωμάτωσης της παραγωγής στη συνολική στρατηγική της επιχείρησης. Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται έννοιες και αρχές της διοίκησης ανθρώπινων πόρων στο εργοστάσιο.


24χ17 εκ., 239 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμη και Κοινωνία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
Άλλα πρόσωπα: Χαρίλαος Ναξάκης (Υπεύθυνος Σειράς) , Μιχάλης Χλέτσος (Υπεύθυνος Σειράς) , Χρήστος Γ. Κόλλιας (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-16-1082-5
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1082-0
Βάρος: 0.427 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
18.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.74
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Εμμανουήλ Αδαμίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διδάξει μαθήματα διοίκησης της παραγωγής, συστημικής και στρατηγικής επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στην Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάννης. Διετέλεσε στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, εργασίες του δε έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.