Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ναοί του 19ου αιώνα στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί

Ναοί του 19ου αιώνα στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί
Η μελέτη των πέντε ναών των μέσων του 19ου αιώνα που παρουσιάζονται εδώ, του Αγίου Αθανασίου (1834), του Σωτήρα Χριστού (1846) και της Παναγίας (1843) στο Διδυμότειχο, του Αγίου Αθανασίου (1840) και του Αγίου Γεωργίου (1854) στο Σουφλί, είχε αρχίσει από τη Λουίζα Συνδίκα-Λαούρδα και συνεχίστηκε, μετά το 1990, από την υπογράφουσα. Η Λ. Λαούρδα είχε ασχοληθεί με τους δύο πρώτους ναούς του Διδυμοτείχου, δηλ. τον Άγιο Αθανάσιο και τον Σωτήρα Χριστό και είχε συγκεντρώσει γενική βιβλιογραφία για το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Συνεχίζοντας τη δουλειά της Λ. Λαούρδα βρισκόμουν σε συνεχή διάλογο με τα αχνάρια της σκέψης μιας κυρίας που ποτέ δεν έτυχε να συναντήσω, αλλά γνώρισα μόνο τον γραφικό της χαρακτήρα και θαύμασα την επιμονή της στην αναζήτηση κάθε λεπτομέρειας, στην ακούραστη προσπάθειά της για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν εκείνη είχε ολοκληρώσει την έρευνα και τη συγγραφή των ναών του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, θα τα είχε καταφέρει ίσως καλύτερα από μένα. [...].
(Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα)

26χ21 εκ., 205 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 726.509 (Εκκλησίες - Ιστορία )
Άλλα πρόσωπα: Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (Φορέας)
ISBN: 978-960-12-1236-4
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1236-1
Βάρος: 0.699 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεωργιάδου - Κούντουρα, Ευθυμία
Η Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και στη Μουσειολογία στο Παρίσι· είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ασχολείται με την εικονογραφία της λαϊκής τέχνης, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με θέματα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής τέχνης του 19ου και 20ού αι. Έχει διοργανώσει εκθέσεις σε συνεργασία με το Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Συνδίκα - Λαούρδα, Λουίζα
Η Λουίζα Συνδίκα - Λαούρδα (1913-1991) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές βυζαντινής ιστορίας και τέχνης στη Σορβόνη. Το 1951 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως βοηθός στην έδρα Βυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας της ίδιας σχολής (1951-1960) και ως επιστημονική συνεργάτις του ΙΜΧΑ (1971-1980). Δίδαξε κατά διαστήματα στη μέση εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Wisconsin στο Madison (Η.Π.Α.) Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα μεταβυζαντινής ζωγραφικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.