Ναοί του 19ου αιώνα στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ναοί του 19ου αιώνα στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα

Λουίζα Συνδίκα - Λαούρδα

35.00€ -10% 31.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601212364

  • Κατηγορίες:

    Αρχιτεκτονική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    University Studio Press

Η μελέτη των πέντε ναών των μέσων του 19ου αιώνα που παρουσιάζονται εδώ, του Αγίου Αθανασίου (1834), του Σωτήρα Χριστού (1846) και της Παναγίας (1843) στο Διδυμότειχο, του Αγίου Αθανασίου (1840) και του Αγίου Γεωργίου (1854) στο Σουφλί, είχε αρχίσει από τη Λουίζα Συνδίκα-Λαούρδα και συνεχίστηκε, μετά το 1990, από την υπογράφουσα. Η Λ. Λαούρδα είχε ασχοληθεί με τους δύο πρώτους ναούς του Διδυμοτείχου, δηλ. τον Άγιο Αθανάσιο και τον Σωτήρα Χριστό και είχε συγκεντρώσει γενική βιβλιογραφία για το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Συνεχίζοντας τη δουλειά της Λ. Λαούρδα βρισκόμουν σε συνεχή διάλογο με τα αχνάρια της σκέψης μιας κυρίας που ποτέ δεν έτυχε να συναντήσω, αλλά γνώρισα μόνο τον γραφικό της χαρακτήρα και θαύμασα την επιμονή της στην αναζήτηση κάθε λεπτομέρειας, στην ακούραστη προσπάθειά της για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν εκείνη είχε ολοκληρώσει την έρευνα και τη συγγραφή των ναών του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, θα τα είχε καταφέρει ίσως καλύτερα από μένα. [...].
(Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα)

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα (Συγγραφέας)

Η Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και στη Μουσειολογία στο Παρίσι· είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ασχολείται με την εικονογραφία της λαϊκής τέχνης, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με θέματα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής τέχνης του 19ου και 20ού αι. Έχει διοργανώσει εκθέσεις σε συνεργασία με το Δήμο της Θεσσαλονίκης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λουίζα Συνδίκα - Λαούρδα

Λουίζα Συνδίκα - Λαούρδα (Συγγραφέας)

Η Λουίζα Συνδίκα - Λαούρδα (1913-1991) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές βυζαντινής ιστορίας και τέχνης στη Σορβόνη. Το 1951 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως βοηθός στην έδρα Βυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας της ίδιας σχολής (1951-1960) και ως επιστημονική συνεργάτις του ΙΜΧΑ (1971-1980). Δίδαξε κατά διαστήματα στη μέση εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Wisconsin στο Madison (Η.Π.Α.) Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα μεταβυζαντινής ζωγραφικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (Φορέας)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
205
Διαστάσεις:
26x21
Βάρος:
0.699 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση