Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ατομικές διαφορές μαθητών και εναλλακτικές ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις

Offer
Βασικός στόχος των εργασιών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών στο θέμα των ατομικών διαφορών και σε μεθόδους και τεχνικές εναλλακτικών ψυχοπαιδαγωγικών προσεγγίσεων ως επιστημολογικά και ψυχολογικά θεμελιωμένων μεθόδων αξιοποίησης του δημιουργικού δυναμικού των μαθητών στην εκπαιδευτική και μαθησιακή τους διαδικασία, χωρίς να παραβιάζεται η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.


Σημείωση: Γράφουν οι: Πουρκός, Μάριος - Δασκαλάκη, Κατερίνα - Κουμή, Γιάννα - Ζγαντζούρη, Κωνσταντία - Κλεφτάρας, Γιώργος, κ.ά.

21χ14 εκ., 463 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικο-σωματικές-Βιωματικές Προσεγγίσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
Άλλα πρόσωπα: Μάριος Α. Πουρκός (Επιμελητής) , Μάριος Α. Πουρκός (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-01-0677-0
ISBN (10ψήφιο): 960-01-0677-0
Βάρος: 0.695 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
24.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.98
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Κωνσταντία Α. Ζγαντζούρη είναι δρ. κλινικής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονική συνεργάτης κοινωνικής συμβουλευτικής υπηρεσίας στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Γιώργος Κλεφτάρας είναι ειδικός επιστήμονας κλινικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κουμή, Γιάννα
Η Γιάννα Κουμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδαγωγική Ψυχολογία (Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα) στη Μεγάλη Βρετανία. Κατά την περίοδο 1995-2001 δίδαξε μαθήματα Παιδαγωγικής - Σχολικής Ψυχολογίας στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Συνεργάστηκε με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" και την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου ως συντονίστρια ερευνητικών προγραμμάτων παρέμβασης στην Αγωγή Υγείας εφήβων, στη Συμβουλευτική μαθητών και των οικογενειών τους, στην Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ από το 2002 κατοικεί και εργάζεται στη Χίο ως παιδαγωγός και ψυχολόγος σε προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Ο Μάριος Α. Πουρκός γεννήθηκε στη Τριμίκλινη της Κύπρου. Πραγματοποίησε το σύνολο των σπουδών του στο Jagiellonian University στην Κρακοβία της Πολωνίας, από το οποίο απόκτησε τα ακόλουθα διπλώματα: Master of Arts στη Φιλοσοφία, Master of Arts στην Κοινωνιολογία, Master of Arts στην Ψυχολογία με κύρια ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Θρησκειολογία, Διδακτορικό δίπλωμα Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Ψυχολογία. Εργάστηκε τριάμισι χρόνια ως επιστημονικός ερευνητής και βοηθός καθηγητή στο τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου στον τομέα της Αναπτυξιακής και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας σε προγράμματα που αφορούσαν τις Ψυχοπαιδαγωγικές βάσεις της Γνωστικής, Υπαρξιακής και Κοινωνικο-ηθικής Μάθησης και Ανάπτυξης. Από το 1989 μέχρι το 1992 εργάστηκε σε οργανική θέση Παιδοψυχολόγου στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διατέλεσε υπεύθυνος στο Κέντρο Αποκατάστασης και Συμβουλευτικής Δυσλεκτικών Παιδιών και Εφήβων. Από το 1992 έως το 1996 δίδαξε στο ΠΕΚ Ηρακλείου ειδικά μαθήματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας. Από το 1989 μέχρι το 1992 δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εκλέχτηκε Λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στο ίδιο Τμήμα. Σήμερα είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Βασικός πυρήνας των επιστημονικών του ενδιαφερόντων είναι οι ποιοτικές και οι βασισμένες στο σώμα, το παιχνίδι, την τέχνη και την αφήγηση μεθοδολογίες-μέθοδοι έρευνας και οι οικολογικές-συστημικές, κοινωνικο-ιστορικο-πολιτισμικές και πολυτροπικές-βιωματικές προσεγγίσεις των διαδικασιών μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα σχετικά με αυτά τα ζητήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.