Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβάλλον και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Συγγραφέας:   Σωκράτης Ν. Καπλάνης


Περιβάλλον και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
[...] Στην προσπάθεια γνωριμίας με την επιστήμη και τεχνολογία των Α.Π.Ε. εντάσσεται και η έκδοση του παρόντος συγγράμματος που αποτελεί μια επισκόπηση των προβληματισμών, των εφαρμογών και επιτευγμάτων των Α.Π.Ε. σε διεθνή κλίμακα.
Έχει γραφτεί κατά τρόπο τόσο αναλυτικό όσο και απλό, ώστε ο αναγνώστης ακόμα και εκείνος που δεν διαθέτει ειδικές γνώσεις, να κατανοεί εύκολα το περιεχόμενο του και να αποκτά την ικανότητα να υπολογίζει τα διάφορα μεγέθη.
Ο τόμος αυτός είναι ο πρώτος της σειράς τριών συγγραμμάτων που στοχεύουν σε μια πλήρη θεωρητική ανάλυση:
α. της τεχνολογίας των εφαρμογών της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ενέργειας προς κάλυψη των θερμικών φορτίων.
β. της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας για την κάλυψη των ηλεκτρικών φορτίων, και
γ. σε παρουσίαση και ανάλυση εφαρμογών της τεχνολογίας των Α.Π.Ε. σε ολοκληρωμένες ή υβριδικές λύσεις. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 3
ISBN Set: 960-411-428-Χ
ISBN13 Set: 978-960-411-428-3
Ταξινόμιση DDC: 333.79 (Ενέργεια), 333.7 (Περιβάλλον)
ISBN: 978-960-411-429-0
ISBN (10ψήφιο): 960-411-429-8
Βάρος: 0.378 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σωκράτης Καπλάνης γεννήθηκε στα Μέγαρα, το 1948. Είναι πτυχιούχος φυσικός (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), κάτοχος M.Sc στην πυρηνική μηχανική (Πανεπιστήμιο Aston, Αγγλία) και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών. Είναι καθηγητής στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο τμήμα μηχανολόγων του ΤΕΙ Πατρών, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brasov της Ρουμανίας και καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Energy Systems, του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Aachen (Γερμανία), όπου διδάσκει το μάθημα "Μηχανική των φωτοβολταϊκών συστημάτων". Είναι μέλος της τριμερούς επιτροπής του μεταπτυχιακού προγράμματος: "Design and management of renewable energy systems" του πανεπιστημίου Brasov και Pitesti. Κατά την περίοδο 1999-2002 συντόνισε μία ομάδα από 12 πανεπιστήμια της Ευρώπης για την ανάπτυξη του μεταπτυχιακού προγράμματος "Solar Energy: Technology and management". Από το 2003 είναι ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού θερινού εντατικού προγράμματος "PV Systems: Teaching and learning". Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει καινοτομίες και εφαρμογές των Α.Π.Ε. σε διάφορους τομείς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.