Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικροοικονομική

Μικροοικονομική
Απ΄ όλους τους ανθρώπινους στόχους και προβληματισμούς, αυτοί που αναφέρονται στην οικονομική οργάνωση ενός κράτους, μιας κοινωνίας ή ενός νοικοκυριού βρίσκονται αναμφισβήτητα στην πρώτη γραμμή. Συχνά, οι άνθρωποι νομίζουν ότι η Οικονομική Επιστήμη αφορά στους τομείς των επιχειρήσεων ή του κράτους ή ακόμα της προσωπικής τους ζωής. Ωστόσο, η οικονομική ανάλυση μπορεί κάλλιστα να ερμηνεύσει ανθρώπινες συμπεριφορές και δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με το χρήμα ή άλλα οικονομικά στοιχεία.

Ο σκοπός του παρόντος έργου συνίσταται στο να ενημερώσει και να "μυήσει" τον σπουδαστή ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις τεχνικές της οικονομικής ανάλυσης, όπως χρησιμοποιούνται σ΄ όλον τον κόσμο, για την αποσαφήνιση των οικονομικών φαινομένων σε μικροοικονομικό επίπεδο. Πρόκειται δηλαδή για τη Μικροοικονομική Θεωρία και Ανάλυση.

Η πρόκληση των συγγραφέων συνίσταται στην παρουσίαση του περιεχομένου ενός γνωστικού πεδίου τόσο σύνθετου όσο είναι η Οικονομική Επιστήμη με απλό και κατανοητό τρόπο, χωρίς εν τούτοις να παραποιείται ο επιστημονικός χαρακτήρας της Οικονομικής Θεωρίας ακόμα και στις πιο περίπλοκες περιπτώσεις.

Στο παρόν έργο, οι συγγραφείς, παρουσιάζουν τις σύγχρονες οικονομικές θεωρίες, συνδεδεμένες όμως με πράξεις και πρακτικές της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στη παρουσίαση και την ανάλυσή τους, αναφέρονται τόσο σε απλά όσο και σε σύνθετα γεγονότα, δένοντας τα και ερμηνεύοντας τα με την οικονομική θεωρία. Από τις απλές συναλλαγές της καθημερινότητας, τις απλές αμοιβές που δεχόμαστε, τις υπέρογκες αμοιβές ορισμένων καλλιτεχνών ή αθλητών, την αγορά ναρκωτικών, έως τα μονοπώλια, το περιβάλλον και τη ρύπανση, την υγεία, την ασφάλιση τις εκλογές και τα εκλογικά συστήματα, τις κρατικές παρεμβάσεις και άλλα. Το έργο περιλαμβάνει 21 κεφάλαια σε 6 μέρη.


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 653 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
ISBN13 Set: 978-960-286-825-6
Ταξινόμιση DDC: 338.5 (Μικροοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Σαρρής (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-286-826-3
ISBN (10ψήφιο): 960-286-826-0
Βάρος: 1.022 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
53.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μανωλάτος, Γαβριήλ Α.
Ο Γαβριήλ Μανωλάτος (Gabriel Manolatos) γεννήθηκε στη Σάμη Κεφαλληνίας όπου τελείωσε το 6τάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε στην Αθήνα Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες Σχέσεις. Μετανάστευσε στον Καναδά, το 1969, όπου πραγματοποίησε οικονομικές σπουδές και απέσπασε τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Στον Καναδά εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Επαναπατρίστηκε το 1980 και σταδιοδρόμησε στον ακαδημαϊκό τομέα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι καθηγητής Οικονομικών, Χρηματοδοτικής Διοίκησης και Διεθνούς Οικονομίας. Διετέλεσε επί μακρόν υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών Επιστημών και Υποδομής και του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Αθήνας. Υπήρξε "επισκέπτης καθηγητής" στο 10ο Πανεπιστήμιο Παρισίων (προσκεκλημένος του πανεπιστημίου, δίδαξε επί τρία έτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και συγγράμματα οικονομικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, και έχει επιβλέψει πολλές πτυχιακές εργασίες με θέμα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα της Ελλάδας, ως εθελοντής και έχει διδάξει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αμισθί. Εργάστηκε επίσης για την ανάδειξη και ανάπτυξη του ελληνισμού στην ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, όπου οργάνωσε και παρουσίασε διάφορες διαλέξεις και παραστάσεις αμισθί. Έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι παντρεμένος με την Alda Nunes (Άλντα Νούνες) από την Πορτογαλία και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.