Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργάνωση τουριστικών πακέτων
(Μεταφορικά μέσα, προορισμοί τουριστικών πακέτων)

Οργάνωση τουριστικών πακέτων
[...] Σκοπός αυτού του βιβλίού δεν είναι να εντυπωσιάσει κανέναν. Ο κύριος σκοπός του είναι να λειτουργήσει για τον αναγνώστη -μαθητευόμενο, ως ένα απλό αλλά και σύγχρονο εγχειρίδιο με όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να είναι σε θέση μέσα από κατάλληλες ροές πληροφοριών και τεχνικών αναλύσεων και μέσα από ένα πλαίσιο εννοιολογικών διαδρομών και προσεγγίσεων να κατανοήσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουριστικό κλάδο, αλλά και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις.
Μέσα λοιπόν από σταθερές πηγές της διεθνούς βιβλιογραφίας, περιοδικά, ελληνικό και ξένο τύπο, καθώς και προσωπικές σημειώσεις πολλών ετών, εμπειρίες ταξιδιών και διευκρινήσεις ως προς τον τουρισμό και τις τουριστικές δραστηριότητες, παρουσιάζεται τώρα το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας, επιχειρώντας μεταξύ άλλων να δώσει απαντήσεις με σαφήνεια σε ερωτήματα, απορίες και στόχους. Παράλληλα όμως μέσα από τις σελίδες του φιλοδοξεί να δώσει στον αναγνώστη τεχνικές και εφαρμογές στα διάφορα συστήματα ανάπτυξης επικοινωνίας και αξιολόγησης του τουριστικού σχεδιασμού. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 367 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-286-816-4
ISBN (10ψήφιο): 960-286-816-3
Βάρος: 0.696 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
38.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Ι. Γασπαρινάτος γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και διπλωματούχος της τουριστικής σχολής Glion -Ελβετίας. Είναι μόνιμος καθηγητής της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΝΠΔΔ) στα τεχνικά μαθήματα ξενοδοχειακής και τουριστικής ειδικότητας. Η πορεία του στην τουριστική γνώση περιλαμβάνει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και στον κόσμο σε θέματα Hospitality Management και επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, και στο American University του Καΐρου. ΄Εχει επίσης παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα Ισπανικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Salamanca στην Ισπανία. Μιλάει 5 ξένες γλώσσες (Αγγλικά , Γαλλικά , Ισπανικά, Αραβικά και Γερμανικά) Η επαγγελματική και εκπαιδευτική του πορεία και εμπειρία είναι μεγάλη. ΄Εχει διατελέσει διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπήρξε εξεταστής σε τεχνικά μαθήματα στις εξετάσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ομιλητής και εισηγητής σε σεμινάρια τουριστικού περιεχομένου με διάφορους οργανισμούς (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ΕΟΤ, ΕΛΚΕΠΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, Τουριστική Αστυνομία, Ολυμπιακή Αεροπορία, Γαλλικό Ινστιτούτο, Νομαρχία Αττικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.ά.). Συμμετείχε επίσης στην ομάδα εμπειρογνωμόνων για την σύνταξη των μοντέλων για το πρόγραμμα "Αρχιπέλαγος" (εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση) καθώς και στην ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία σε συνεργασία με τον ΟΕΕΚ και το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας αοχολήθηκε με το πιλοτικό πρόγραμμα αειφόρου επαγγελματοποίησης που παρουσιάστηκε από τη Γαλλική Προεδρεία τον Νοέμβριο του 2000. Είχε συμμετοχή στην ομάδα αξιολογητών του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προτάσεις χρηματοδότησης από το Κοινωνικό Ταμείο ΕΕ, στο πρόγραμμα "Ρetra" για ανταλλαγές και στο πιλοτικό πρόγραμμα "Αnimation" με το Ηνωμένο Βασίλειο (Leonardo Da Vinci). Είναι επίτιμο μέλος του Fairleigh Dickinson University (Hotel & Restaurant Management Society).

Η Μαζαράκη Εύα γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Οι σπουδές της στον τουρισμό ξεκίνησαν το 1991 στην κρατική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο. Η διερεύνησή της στον τουρισμό συνεχίστηκε στην Αγγλία στο κολέγιο του Park Lane όπου πήγε με υποτροφία και απέκτησε εκτός από το πτυχίο της στον τομέα του Tour Operating, τη βράβευση για τον καλύτερο σπουδαστή του συγκεκριμένου course σε όλη την Αγγλία. Οι γνώσεις της εμπλουτίστηκαν πάνω στο αντικείμενο αυτό αλλά και σε άλλα όπως στην κοστολόγηση του αεροπορικού εισιτηρίου, στα συστήματα αεροπορικών κρατήσεων (CRS -Galileo / Sabre) στη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων αλλά και στα συστήματα μηχανοργάνωσης τουριστικού γραφείου. Μιλά επίσης 3 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Σήμερα και σύμφωνα με την άποψή της για την "δια βίου γνώση" είναι στο 3ο έτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην ειδικότητα της "Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων". Η επαγγελματική της προϋπηρεσία περιλαμβάνει θέσεις μερικής απασχόλησης στους κρατικούς φορείς τουρισμού (τμήμα παροχής τουριστικών πληροφοριών -Travel Information Centres) στο Leeds της Αγγλίας και στη Granada της Ισπανίας. Επίσης έχει εργαστεί στο τμήμα Incoming του τουριστικού ομίλου Ampitrion Holidays, και ως ελεύθερη επαγγελματίας στην οργάνωση και εξυπηρέτηση υποδοχής μεγάλων κρουαζιεροπλοίων (Hospitality Desks). Σήμερα εργάζεται στο τμήμα διοργάνωσης συνεδρίων του τουριστικού ομίλου Amphitrion Holidays. Η εκπαιδευτική της εμπειρία ξεκίνησε το 1995 στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια τεχνικών μαθημάτων - υπεύθυνη του τμήματος Στελεχών Τουριστικών Γραφείων, μέχρι το 1998 και από το 2000 μέχρι το 2002. Τις ενδιάμεσες περιόδους εργάστηκε στον ίδιο τομέα στην ιδιωτική σχολή Le Monde. Η συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τη συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων για το τμήμα Στελεχών Τουριστικών Γραφείων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.