Ο δρόμος για μια ζωή γεμάτη νόημα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος για μια ζωή γεμάτη νόημα

Όλη η σοφία του Θιβέτ για ψυχική αρμονία, δημιουργικότητα και πληρότητα στην καθημερινή ζωή

1935- Dalai Lama XIV

Jeffrey Hopkins

19.90€ -27% 14.53€
Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε όλοι μας την ίδια κοινή επιθυμία: να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα και ευτυχία. Σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα -τον βραβευμένο με Νόμπελ κορυφαίο Θιβετανό θρησκευτικό ηγέτη- η δυνατότητα να βιώσουμε αληθινή ολοκλήρωση και πληρότητα βρίσκεται μόνο μέσα μας. Έτσι, το μοναδικό αυτό βιβλίο μυεί τον αναγνώστη στο "Δρόμο της φώτισης", μέσα από μια σειρά απλών και αποτελεσματικών πρακτικών και συμβουλών που ενσωματώνουν ολόκληρη την άχρονη σοφία του Θιβέτ. Το "Ζωή γεμάτη νόημα" είναι ένας ανεκτίμητος οδηγός ζωής, που διεισδύει στα μύχια της ψυχής μας και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από θρησκευτικά πιστεύω, δόγματα και ιδεολογίες. Μας οδηγεί σ΄ ένα αληθινό άνοιγμα καρδιάς δείχνοντάς μας βήμα-βήμα πώς θα δομήσουμε μια ζωή γεμάτη ευγενικά συναισθήματα, νοητική διαύγεια, ευδαιμονία και πληρότητα.
1935- Dalai Lama XIV

1935- Dalai Lama XIV (Συγγραφέας)

Ο Δαλάι Λάμα, ο Τεντζίν Γκιάτσο, είναι ο πνευματικός και κοσμικός ηγέτης του θιβετιανού λαού. Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1935, σ΄ ένα χωριουδάκι που ονομάζεται Τάκτσερ και βρίσκεται στο βορειοανατολικό Θιβέτ. Η Αυτού Αγιότης, που προερχόταν από οικογένεια χωρικών, αναγνωρίστηκε όταν ήταν δύο ετών, σύμφωνα με τη θιβετιανή παράδοση, ως μετενσάρκωση του προκατόχου του, του 13ου Δαλάι Λάμα. Οι Δαλάι Λάμα αποτελούν ενσαρκώσεις του Βούδα της Συμπόνιας, οι οποίοι επέλεξαν να γεννηθούν και πάλι, με σκοπό να υπηρετούν άλλα ανθρώπινα όντα. Δαλάι Λάμα σημαίνει "Ωκεανός Σοφίας". Συνήθως οι Θιβετιανοί αποκαλούν την Αυτού Αγιότητα Γιέσε Νόρμπου, "Το Πετράδι που πραγματοποιεί Ευχές", ή απλώς Κούντουν, που σημαίνει Ύπαρξη. Το 1989, απονεμήθηκε στην Αυτού Αγιότητα το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, λόγω της σταθερής αντίστασης στη χρήση βίας, ακόμη και στην περίπτωση επίθεσης προς το λαό του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jeffrey Hopkins (Συγγραφέας)

Ο Jeffrey Hopkins Ph.D. έχει εργαστεί για μια ολόκληρη δεκαετία ως επίσημος μεταφραστής του Δαλάι Λάμα. Είναι καθηγητής Θιβετανικών και Βουδιστικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου και έχει ιδρύσει το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Θιβετανικών και Βουδιστικών σπουδών στο δυτικό κόσμο. Διεθνώς αναγνωρισμένος μελετητής του Βουδισμού, είναι συγγραφέας άνω των είκοσι πέντε βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστάθιος Η. Λιακόπουλος

Ευστάθιος Η. Λιακόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για πολλά χρόνια. Παράλληλα επιδόθηκε στη μελέτη αλλά και στην προσπάθεια αναβίωσης ορισμένων εσωτερικών συστημάτων της Δύσης, όπως είναι οι Ναΐτες Ιππότες, ο Τεκτονισμός και οι Ροδόσταυροι. Ανήκοντας στην ιεραρχία τους, την υπερέβη, ενδιαφερόμενος για την ουσιαστική τους πλέον συμβολή στο ιστορικό γίγνεσθαι. Τελικά όμως τον απέσπασε ο Βουδισμός και ειδικότερα ο Θιβετιανός Βουδισμός (του Αδαμαντινού Οχήματος) στον οποίο κυριολεκτικά έχει αφιερωθεί και τον οποίο υπηρετεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
231
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.361 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση