Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δρόμοι σιωπής στην κοινωνική απαξίωσι
Συγγραφέας:   Μέγας Λ. Φαράντος


Δρόμοι σιωπής στην κοινωνική απαξίωσι
Το παρόν βιβλίον περιλαμβάνει καίρια και επίκαιρα θέματα εκ των χώρων της Θρησκείας και της Θεολογίας, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της Πολιτικής, της ατομικής ψυχολογίας, με βάσι τα πορίσματα της Νευροβιολογίας κ.ά., σε μια υπεύθυνη παρουσίασι και κριτική αντιπαράθεσι, υπό το πρίσμα, κυρίως, των ανθρωπιστικών αξιών του ελληνο-χριστιανισμού. Με διεξοδικές αναφορές και αναλύσεις αποκαλύπτεται η απαξίωσι της κοινωνίας, η οποία είναι οργανωμένη σε "κόμματα", "κλίκες" και "συστήματα", στα οποία έχουν θέσι και ευδοκιμούν κοινωνικώς μόνον οι "ημέτεροι", οι δε άξιοι και ικανοί παραγκωνίζονται στο περιθώριο. Γιαυτό και προτείνεται, ως τρόπος ζωής, η απόστασις και η μη-συνεργασία προς τους κατέχοντες την εξουσία και τον δημόσιον πλούτον, ακόμη και υπό την έποψιν της κριτικής των κακώς κειμένων, αφού το σύνολον "του πολιτεύματος είναι φαύλον" (Απολογητής Τατιανός), η δε κριτική συνιστά συστατικόν στοιχείον συντηρήσεως και όχι βελτιώσεως του υφισταμένου συστήματος. Στα πλαίσια αυτά προτείνεται ο ορθόδοξος αποφατικός δρόμος της Σιωπής, του κλεισίματος των αισθήσεων και των λογισμών προ της από όλους τους κοινωνικούς χώρους αναδιδομένης ρυπαρότητος!

24χ17 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 291.175 (Θρησκεία και επιστήμη), 230 (Θεολογία ), 291.175 (Φιλοσοφία και θρησκεία), 230 (Χριστιανισμός), 322.1 (Πολιτική και θρησκεία), 306.45 (Επιστήμη - Κοινωνικές απόψεις)
ISBN: 978-960-8317-13-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8317-13-4
Βάρος: 0.511 κιλά
Εκδότης: Έσοπτρον
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
15.79
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μέγας Λ. Φαράντος γεννήθηκε στην Δεσφίνα, Φωκίδος. Είναι διδάκτωρ θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Bonn, Γερμανίας. Διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bonn και στη συνέχεια καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, στην έδρα της Δογματικής και της Ηθικής της Θεολογικής Σχολής, εκ της οποίας και παρητήθη οικειοθελώς. Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών πραγματειών και συγγραμμάτων στο χώρο της θεολογίας, με ευρείες προεκτάσεις και στην φιλοσοφίαν, ψυχολογίαν, κοινωνιολογίαν, φυσικήν κ.λπ. μεταξύ δε αυτών και τα ακόλουθα: "Η θεολογία Γενναδίου του Σχολαρίου", "Η δικαιοσύνη στον Κλήμεντα Αλεξανδρέα και στην αρχαιοελληνικήν και ιουδαιο-χριστιανικήν παράδοσιν", "Το περί Θεού ερώτημα", "Δογματική και ηθική", "Χριστολογία", "Η περί Θεού ορθόδοξος διδασκαλία", "Φιλοσοφία του άνω κάτω", "Επιστήμη και θρησκεία", "Δογματικά και ηθικά" (συλλογή πραγματειών), "Εμπειρικοί στοχασμοί", "Ορθοδοξία και θεολογία", "Ενατενίσεις" κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.