Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τουριστική νομοθεσία

Τουριστική νομοθεσία
[...] Η σημασία του τουρισμού είναι πλέον τεράστια. Αποτελεί μια δραστηριότητα με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία σήμερα, σύμφωνα με την Πράσινη Βίβλο, έχει τόσο άμεση σχέση όσο ελάχιστες δραστηριότητες με τη διαδικασία μετατροπής και ανάπτυξης των σύγχρονων κοινωνιών. Περισσότερο από ένα φαινόμενο συνήθειας ή ένα ετερογενές σύνολο οικονομικών δραστηριοτήτων, ο τουρισμός επιβάλλεται, σε διάστημα μικρότερο από έναν αιώνα, ως καθοριστικό στοιχείο της ζωής εκατομμυρίων πολιτών. Εξελίσσεται δε με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας ταυτόχρονα ως ουσιώδες στοιχείο και ως αποτέλεσμα της.
Πάμπολλα τα οφέλη μιας χώρας από την ανάπτυξη του. Ανάμεσα σ΄ αυτά η ισοσκέλιση του ισοζυγίου των πληρωμών, η εισροή συναλλάγματος, η περιφερειακή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, η καταπολέμηση της ανεργίας, η διεύρυνση των οριζόντων του ατόμου κ.λπ.
Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία όπως π.χ. η σε κάποιες περιπτώσεις αλλοτρίωση του ατόμου και κυρίως η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα πολύ σημαντική για μια χώρα και ιδιαίτερα για τη δική μας.
Εξίσου σημαντικό όμως είναι να ελέγχεται και να κατευθύνεται σωστά σε όλα τα στάδια η ανάπτυξη του, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγονται οι επικίνδυνες επιδράσεις του, που μπορεί να αποβούν όχι μόνο αρνητικές αλλά και καταστρεπτικές για μια χώρα.
Κατά συνέπεια και οι διατάξεις που διέπουν την τουριστική δραστηριότητα σε όλες τις εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι διέπουν σχέσεις στις οποίες συνήθως υπάρχει στοιχείο αλλοδαπότητας.
Σοβαρότατες δυσκολίες εμφανίζονται δυστυχώς για το μελετητή του Τουριστικού μας Δικαίου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει Τουριστικός Κώδικας, ενώ η τουριστική μας νομοθεσία αποτελείται από διάσπαρτες διατάξεις που προέρχονται από ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό οργάνων.
Επειδή δεν είναι δυνατό να ασχοληθούμε με όλο το φάσμα της. θα περιορισθούμε σε βασικά στοιχεία από τη νομοθεσία που αφορά τα τουριστικά καταλύματα, τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές μεταφορές, την προστασία του περιβάλλοντος από την τουριστική δραστηριότητα και την εργασία στον τουρισμό. (από την εισαγωγή του βιβλίου)

24χ17 εκ., 232 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο), 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-390-130-3
ISBN (10ψήφιο): 960-390-130-Χ
Βάρος: 0.479 κιλά
Εκδότης: Interbooks
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αντωνία Ευθυμιάτου - Πουλάκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο της οποίας ολοκλήρωσε τις βασικές νομιμές σπουδές της. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων στο οποίο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή της. Κατόπιν αυτών έλαβε αφενός μεταπτυχιακό τίτλο και αφετέρου τον τίτλο του διδάκτορος του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της Διεθνούς Σχολής Συγκριτικού Δικαίου του Στρασβούργου, της Ακαδημίας Διεθνούς δικαίου της Χάγης, του Ινστιτούτου Συγκριτικού Δικαίου των Παρισίων και του Κέντρου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων των Παρισίων. Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.