Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές λειτουργίας τουριστικού γραφείου
Συγγραφέας:   Αθηνά Ν. Παπαγεωργίου


Αρχές λειτουργίας τουριστικού γραφείου
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία είκοσι, περίπου, χρόνια εντάσσονται και οι ιδρύσεις ή μετεξελίξεις μορφωτικών ιδρυμάτων, που παρέχουν τουριστική εκπαίδευση ή κατάρτιση σε διαφορετικά επίπεδα, όπως οι Σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (TEE), τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και τέλος τα Ινστιτούτα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ) τόσο τα δημόσια, όσο και τα ιδιωτικά.
Τα πιο πάνω μορφωτικά ιδρύματα εκπαιδεύουν ή καταρτίζουν επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, και νέους ανθρώπους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στην τουριστική βιομηχανία. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί, όπως είναι γνωστό, σημαντικό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, αφού η συμμετοχή του στη διαμόρφωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος είναι μεγαλύτερη από πολλούς άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.
Ο τουρισμός από τη φύση του είναι κλάδος οικονομικής δραστηριότητας έντασης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία και ακόμα ότι η τεχνολογία μόνο μέχρι ένα σημείο μπορεί να τον υποκαταστήσει. Συνεπώς, η τουριστική βιομηχανία θα έχει, πάντα, ανάγκη από καλά εκπαιδευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτή επεκτείνει την παραγωγική της δραστηριότητα.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε η δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση ήταν η έλλειψη κατάλληλων βιβλίων ειδικότητας. Το πρόβλημα αυτό τείνει, με όλες τις ενδείξεις, να εκλείψει βαθμιαία μετά την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων για τη συγγραφή κατάλληλων διδακτικών βιβλίων. [...] (από το σημείωμα του εκδότη)

24χ17 εκ., 198 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-390-129-7
ISBN (10ψήφιο): 960-390-129-6
Βάρος: 0.417 κιλά
Εκδότης: Interbooks
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
14.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.