Γλώσσα και γραμματισμός στη νέα χιλιετία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γλώσσα και γραμματισμός στη νέα χιλιετία

Η ικανότητα της χρήσης του γραπτού κώδικα με τη διπλή όψη της ανάγνωσης και της γραφής, αυτό που ονομάζουμε γραμματισμό (literacy), είναι σήμερα όχι μόνο το σπουδαιότερο έργο του σχολείου, αλλά και η μεγάλη διακύβευση όλων των κοινωνιών. Στον πολυφωνικό διάλογο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για τον γραμματισμό η Ελληνική Εταιρεία Γλώσσας και Γραμματισμού επιδίωξε να συνεισφέρει τη δική της φωνή και να παρουσιάσει με αυτό το βιβλίο τη συμμετοχή της στον παγκόσμιο διάλογο. Οι ερευνητικές εργασίες που παρουσιάζονται, επικεντρωμένες στην ανάδυση του γραμματισμού, στη διδασκαλία του και στην εκτίμηση της επίδοσης σε αυτόν, ενταγμένες στην προοπτική των εκρηκτικών αλλαγών της αρχής της τρίτης χιλιετίας, συνιστούν αυθεντική συνεισφορά στην επιστημονική έρευνα, αλλά και τεκμηριωμένες διδακτικές προτάσεις.
Παναγιώτα Παπούλια - Τζελέπη

Παναγιώτα Παπούλια - Τζελέπη (Επιμέλεια)

Η Παναγιώτα Παπούλια - Τζελέπη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1936. Σπούδασε Φιλολογία και Παιδαγωγικά στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Κομβικό σημείο έρευνας, διδασκαλίας και δημοσιεύσεών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι οι ποικίλες όψεις του γραμματισμού. Το 2000 κυκλοφόρησε από την Ελληνική Εταιρεία Γλώσσας και Γραμματισμού σε επιμέλειά της το βιβλίο Γραμματισμός στα Βαλκάνια: Παρούσα κατάσταση και προοπτικές για το μέλλον.

Ευφημία Τάφα (Επιμέλεια)

Η Ευφημία Τάφα σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Καλλιθέας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Master in Special Education) καθώς και το διδακτορικό της (Ph. D. in Education) στο Πανεπιστήμιο Wales, College of Swansea. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Προσχολικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με το University of Wales, Swansea ως Associated Tutor. Δίδαξε στη ΣΕΛΔΕ Αθηνών, στο ΜΔΔΕ και στο ΠΕΚ Αθήνας. Στο επιστημονικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται το βιβλίο "Τεστ Ανίχνευσης της Αναγνωστικής Ικανότητας".

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
23χ16
Βάρος:
0.438 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση