Ολυμπιακοί αγώνες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ολυμπιακοί αγώνες

Η αρχή του θρύλου

Γιώργος Ξιάρχος

7.03€ -27% 5.13€
Κάποτε, σε χρόνους που οι μύθοι και οι θρύλοι κυβερνούσαν τους ανθρώπους, ένας χρησμός απ΄ το Μαντείο των Δελφών έγινε η αφορμή ν΄ αρχίσει η αληθινή ιστορία. Μπροστά στα αθώα μάτια δύο μικρών φίλων από την Ήλιδα ξετυλίγονται οι μύθοι, ζωντανεύουν οι ήρωες και φωτίζεται το παρελθόν, όταν ο βασιλιάς Ίφιτος, με τη βοήθεια ενός προικισμένου μάντη, πραγματοποιεί το θέλημα των θεών που διαφεντεύουν τη ζωή τους.
Αργυρώ Κοκορέλη

Αργυρώ Κοκορέλη (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Αργυρώ Κοκορέλη γεννήθηκε στην Πάτρα. Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά και εργάστηκε σε παιδικά προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Έργα της: "Έκρηξη σιωπής", "Ο Συννεφούλης", "Το χαρούμενο κρεμμύδι", "Πώς γεννήθηκα", "Το παραμύθι της Λίζας που έγινε μαμά", "Η ζωή με τον πατέρα", "Μυθολογία 1, 2, 3, 4", "Ο Αγαθάγγελος", "Ο Ονόματα δε λέμε", "Μια αγάπη για δύο" (Α. Κοκορέλη - Ζ. Σαρρή), "Η τρελόριζα της αγάπης", "Μια μπουνιά κι ένα φιλάκι".

Γιώργος Ξιάρχος

Γιώργος Ξιάρχος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ξιάρχος γεννήθηκε στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας το 1964. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την αρχή των σπουδών του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη της Ιστορίας και του Αθλητισμού. Κατόπιν εγγράφηκε στη Θεολογική Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στον μεταπτυχιακό κύκλο της. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. τα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας Φυσικής Αγωγής, Αγωνιστικής στην αρχαία Ελλάδα και Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά το έτος 1993 παρακολούθησε το πρώτο προπαρασκευαστικό σεμινάριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε θέματα Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το 2000 έλαβε ερευνητική υποτροφία από το Κέντρο Ολυμπιακών Σπουδών της Λοζάνης για την επιστημονική διερεύνηση του όρου religio athletae. Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα επιστημονικού περιεχομένου σχετικά με θέματα Ιστορίας και Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και έχει πραγματοποιήσει πρωτότυπες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
101
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.154 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση