Βέρνον ο μικρός θεός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βέρνον ο μικρός θεός

Μυθιστόρημα

Peter Finlay

Ο δεκαπεντάχρονος Βέρνον Γκρέγκορι Λιτλ έχει βρει τον μπελά του. Κι αυτός ο μπελάς έχει κάποια σχέση με το πρόσφατο μακελειό δεκάξι μαθητών στο σχολείο του. Η είδηση της τραγωδίας λειτουργεί σαν ανοικτή πρόσκληση για τα μίντια και σύντομα τα λιμνάζοντα νερά του Μαρτίριο (Μαρτίριο είναι η ονομασία της πόλης που έγινε το συμβάν. Είναι μεταφορικό γιατί σε παραπέμπει στο μαρτύριο) πλημμυρίζουν από επίδοξους δημοσιογράφους του CNN που διψούν να δικαιολογήσουν τα 15λεπτά τους και να ρίξουν το φταίξιμο για τους σκοτωμούς στον Βέρνον. Ο Γιουλάλιο Λέντεμα, συγκεκριμένα, μυρίζεται την ευκαιρία να επωφεληθεί εις βάρος του Βέρνον και καθώς σφίγγει ο κλοιός των μίντια και οι διεστραμμένες επιθυμίες των κατοίκων της πόλης για αποδιοπομπαίο τράγο φτάνουν σε σημείο παροξυσμού, ο Βέρνον παρασύρεται σε μια σειρά από ολοένα και πιο αλλόκοτες καταστάσεις. Τελικά, αφού καβατζώνει το LSD διαλύοντάς το μέσα στο τζίσενγκ και εξασφαλίζει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά κονδύλια από μια δυσάρεστη συναλλαγη με το γέρο-Ντόιτσμαν, υποτάσσεται στις λειτουργίες της μοίρας και ξεκινάει για το Μεξικό και ένα ραντεβού -ή τουλάχιστον έτσι ελπίζει- με τη θεϊκή Τέιλορ Φιγκερόα.

Με ένα καστ από ιδιόρρυθμους τύπους, αναίσθητες, φλύαρες νοικοκυρές (που όλες τους έχουν, μυστηριωδώς, χηρέψει πρόσφατα) και έναν πολύ ξεχωριστό έφηβο με το "χάρισμα" να βρίσκεται στο ακατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, το μυθιστόρημα "Βέρνον ο μικρός θεός" είναι μια αχαλίνωτη περιπέτεια που καταφέρνει ένα σατιρικό πλήγμα στην καρδιά της σύγχρονης Αμερικής.

Βάκυ Τόμπρου (Μεταφραστής)


Peter Finlay

Peter Finlay (Συγγραφέας)

O DBC Pierre (το πραγματικό του όνομα είναι Πίτερ Φίνλεϊ) γεννήθηκε το 1961 στην Αυστραλία. Από τα 7 έως τα 23 του χρόνια έζησε στο Μεξικό βιώνοντας τη σύγκρουση της αυστραλιανής του ταυτότητας με τη μεξικάνικη ιδιομορφία και την αμερικάνικη επιρροή. Μέχρι τα τριάντα του έζησε στη Νέα Υόρκη όπου αντιμετώπισε με οδυνηρό τρόπο την απώλεια του πατέρα του και την οικονομική κατάρρευση της πλούσιας οικογένειάς του με συνέπεια να βυθιστεί στα χρέη και τα ναρκωτικά. Έχει εργαστεί ως σχεδιαστής και σκιτσογράφος. Σήμερα ζει στην Ιρλανδία. Το μυθιστόρημα "Βέρνον ο μικρός θεός" είναι το πρώτο του, το οποίο και πήρε το βραβείο Booker 2003.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
360
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.428 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση