Δημιουργική λογιστική
zoom in
5.87€ -10% 5.28€

Σε αυτή την εργασία η δημιουργική λογιστική εξετάζεται κατ` αρχήν ως ένα πρόβλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να λυθεί πλήρως, με βάση την μέχρι σήμερα υπάρχουσα (αξιόλογη) αγγλική βιβλιογραφία/ αρθρογραφία. Η εντύπωση που εξάγεται μετά από προσεκτική θεώρηση της βιβλιογραφίας αυτής είναι ότι υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες και δυνατότητες να μειωθεί η πρακτική της, έτσι ώστε να διατηρηθεί στο ελάχιστο η βλάβη την οποία μπορεί να δημιουργήσει στο οικονομικό μας περιβάλλον. Το να τεθούν περισσότερα πρότυπα επί εκείνων των συναλλαγών οι οποίες φαίνεται πως χρειάζονται ειδική καθοδήγηση, με παράλληλη μείωση των εναλλακτικών τεχνικών καταχώρισης-εμφάνισης, θα επιφέρει έλεγχο στην πρακτική της δημιουργικής λογιστικής. Βέβαια η βελτίωση των λογιστικών προτύπων και δη των διεθνών που έχουν αυξημένο κύρος, πρέπει να συνοδεύεται από αποτελεσματική επιβολή τους, από κατάλληλους εξωτερικούς ελέγχους (και σωστούς ορκωτούς ελεγκτές) καθώς επίσης από καλή συνεργασία των διευθυντών των εταιρειών με αυτούς. Κανείς από αυτούς τους παράγοντες δεν πρέπει να παραβλέπεται και μόνον ο αρμονικός συνδυασμός των `δυνάμεων` αυτών θα κάνει επιτυχή την καταπολέμηση της δημιουργικής λογιστικής.
Η δημιουργική λογιστική στις ΗΠΑ αποκαλείται `διαχείριση κερδών` και είναι πολύ διαδεδομένη, αλλά και δυσκολώτερα διαχειρίσιμη -ίσως επειδή το εκεί οικονομικό περιβάλλον είναι πιο σύνθετο. Εξετάζουμε λοιπόν την δημιουργική λογιστική ως μία `διαχείριση κερδών` με βάση την αμερικανική βιβλιογραφία-αρθρογραφία και ειδικώτερα με βάση το βιβλίο των καθηγητών Wild, Bernstein και Subramanyam (2001). [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Αντώνης Γ. Ζαΐρης

Αντώνης Γ. Ζαΐρης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1961, με καταγωγή από τη νήσο Άνδρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με διδακτορική διατριβή σε θέματα μικροοικονομικής με ειδίκευση στο λιανικό εμπόριο. Έχει διατελέσει επί 32 χρόνια Διευθυντικό στέλεχος σε Πολυεθνικές και σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Παναγιώτης Γ. Κυριαζόπουλος

Παναγιώτης Γ. Κυριαζόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παν. Γ. Κυριαζόπουλος είναι καθηγητής Marketing στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά, διπλωματούχος του Πολυτεχνείου του Liverpool (Αγγλίας) σε προκεχωρημένο Marketing (Advanced Marketing). Έχει μετεκπαιδευθεί στο Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλίας) σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Administration). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ σε θέματα Ολικής Ποιότητας Υπηρεσιών. Έργα του: "Διοικητικό Marketing Λιανικού Εμπορίου", "Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση", "Διοίκηση Logistics", "Έρευνα Αγοράς", "Η σύγχρονη Επιχείρηση στο ξεκίνημα του 21ου Αιώνα", "Management 1ης γραμμής", "Σύγχρονες Μορφές Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", "Τεχνικές Πωλήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση".

Κωνσταντίνος Π. Τερζίδης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο καθηγητής Κώστας Τερζίδης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν Νυρεμβέργης. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (Μακεδονίας - πρώην Α.Β.Σ.Θ.), Μονάχου και Ερλάγκεν Νυρεμβέργης, διοίκηση επιχειρήσεων, κοινωνιολογία και παιδαγωγικά οικονομικών. Εργάσθηκε ως στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων, ως κοινωνικός σύμβουλος και ως στέλεχος επιμόρφωσης ενηλίκων. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία. Σήμερα διδάσκει στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας διοίκηση επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, logistics management και διοίκηση ολικής ποιότητας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα.

Βασίλειος Φ. Φίλιος

Βασίλειος Φ. Φίλιος (Συγγραφέας)

Ο Βασίλειος Φίλιος είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση) και περαιτέρω εξειδίκευση σε Χρηματοοικονομικούς-Διαχειριστικούς Ελέγχους (Master Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Southampton). Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) στη Λογιστική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Από τον Ιούλιο του 2013 είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
17x11
Βάρος:
0.074 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση