Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η κρατική εξουσία εις την επαναστατημένην Ελλάδα

Η κρατική εξουσία εις την επαναστατημένην Ελλάδα
Η επαναστατημένη Ελλάς, δια των Συνταγμάτων της, αλλά και των Διακηρύξεων των Εθνοσυνελεύσεών της, απεδείκνυεν ότι ο Αγών της ήτο εθνικοαπελευθερωτικός και μόνον. Αγών ενός Λαού υποδούλου προς ανάκτησιν της Ελευθερίας του και αποκατάστασιν του Δικαίου. Ειδικώτερον, η απόδοσις των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, η αναγνώρισις της λαϊκής κυριαρχίας, της διακρίσεως των εξουσιών, της αρχής της πλειονοψηφίας και της ισότητος και πάσης άλλης αρχής αποτελούσης στοιχείον ενός Δημοκρατικού Πολιτεύματος, εμφανίζουν το συντακτικόν εκείνο έργον αξιολογώτατον και σπουδαιότατον, τοσούτω μάλλον καθ΄ όσον επετελέσθη εν μέσω δεινών περιστάσεων και αντιξοοτήτων. Το θαυμαστόν τούτο πολιτικόν έργον χαρακτηρίζεται από την πρωτοτυπίαν, την οποίαν έχουν τα ψηφισθέντα Πολιτεύματα και από το διαπνέον αυτά φιλελεύθερον και δημοκρατικόν πνεύμα.
Εξ αντιθέτου, το αρνητικόν πρόσωπον, το παρουσιαζόμενον κατά την άσκησιν της διοικήσεως, οφείλεται εις τον ανταγωνισμόν, τας προσωπικάς φιλοδοξίας, τον φατριασμόν και το τοπικιστικόν πνεύμα. Ο βιώσας τα γεγονότα και εκ των ιστορικών του Αγώνος Νικόλαος Σπηλιάδης αναφέρει ότι "φοβεροί προδόται των Ελλήνων ήσαν η φιλαρχία και η κακώς εννοουμένη φιλοδοξία". (Ν. Σπηλιάδου, "Απομνημονεύματα", τμ. Γ΄, σελ. 127).

24χ17 εκ., 393 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342.09 (Ελλάς - Συνταγματική ιστορία )
ISBN: 960-522-181-1
Βάρος: 0.801 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
21.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μαρούδης, Δημοσθένης Β.
Ο Δημοσθένης Β. Μαρούδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι πτυχιούχος των σχολών Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου, Θεολογικής και Φιλοσοφικής. Έχει συγγράψει μελέτες νομικού, πολιτειολογικού, ιστορικού και θεολογικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.