My Old Man. An Awakening. Locomotive 38, the Ojibway
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

My Old Man. An Awakening. Locomotive 38, the Ojibway

Lower - Intermediate Level

Συλλογικό έργο

Ernest Hemingway

William Saroyan

5.85€ -33% 3.92€
Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για εύκολη ανάγνωση. Ιδανικό για παιδιά σε επίπεδο lower. This second anthology of stories by three of America΄s best known writers explores the theme of growing up. In Hemingway΄s "My Old Man" a young boy realizes how his father΄s dishonesty destroyed him personally and professionally. Saroyan΄s "Locomotive 38, the Ojibway" tells the story of a young boy΄s unusual friendship with an Ojibway Indian who spends an amusing summer making the child΄s wishes come true. Anderson΄s "The Awakening" tells of a young man΄s hurt and disappointment when he realizes he has made a fool of himself in front of the woman he loves.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway (Συγγραφέας)

Ο Έρνεστ Μίλερ Χέμινγουαίη γεννήθηκε το 1899 στο Oak του Ιλινόις. Από τα παιδικά του χρόνια γνώρισε το πάθος των ταξιδιών που σημάδεψε τη ζωή και το συγγραφικό του έργο. Το 1917 ο Χέμινγουαίη προσλήφθηκε ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα Αστέρας του Κάνσας Σίτυ. Τον επόμενο χρόνο δέχτηκε να πάει ως εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου στο ιταλικό μέτωπο, όπου πληγώθηκε άσχημα και παρασημοφορήθηκε δύο φορές. Γύρισε στις Η.Π.Α. το 1919 και παντρεύτηκε το 1921. Το 1922 ήταν ανταποκριτής στο ελληνοτουρκικό μέτωπο και δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία για να αφιερωθεί στη λογοτεχνία. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου ανανέωσε τις πρώιμες φιλίες του με αμερικανούς αυτοεξόριστους, όπως τον Έζρα Πάουντ και τη Γερτρούδη Στάιν. Η ενθάρρυνση και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα κείμενά του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ύφους του Χέμινγουαίη. Τα δύο πρώτα βιβλία του ήταν οι "Τρεις ιστορίες και δέκα ποιήματα" και το "Στον καιρό μας" (1925). Ευρύτερα, όμως έγινε γνωστός με τη σατιρική νουβέλα "Οι χείμαρροι της άνοιξης" (1926), με την οποία και καθιερώθηκε. Η διεθνής του φήμη επιβεβαιώθηκε με τα επόμενα τρία βιβλία του : "Φιέστα" (1926), "Άντρες χωρίς γυναίκες" (1927) και "Αποχαιρετισμός στα όπλα" (1929). Αναμίχθηκε με πάθος στις ταυρομαχίες, "Θάνατος στο απομεσήμερο" (1932), στο κυνήγι άγριων ζώων στην Αφρική, "Οι πράσινοι λόφοι της Αφρικής" (1935), και στο ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα, "Ο γέρος και η θάλασσα" (1952). Στο κλασικό μυθιστόρημα "Για ποιον χτυπά η καμπάνα" (1940) καταγράφονται οι εμπειρίες του από την παραμονή του στην Ισπανία κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το άμεσο και φαινομενικά απλό ύφος της γραφής του δημιούργησε ολόκληρες γενιές μιμητών, χωρίς όμως σημαντικά αποτελέσματα, ενώ η αναγνώριση της θέσης του στην παγκόσμια λογοτεχνία ήλθε το 1954, όταν τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ. Ο Χέμινγουαίη αυτοκτόνησε το 1961 στο Αϊντάχο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

William Saroyan

William Saroyan (Συγγραφέας)

Ο Γουίλιαμ Σαρογιάν (1908-1981) γεννήθηκε στο Φρέσνο της Καλιφόρνια από αρμένιους γονείς που είχαν μεταναστεύσει στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη του εμφάνιση στην αμερικανική λογοτεχνία έγινε το 1934 με το διήγημα «Ο τολμηρός νεαρός στην ιπτάμενη αιώρα». Στα έργα του που έγιναν γνωστά και στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται η συλλογή διηγημάτων «Με λένε Αράμ» (1940), το θεατρικό έργο «Ο χρόνος της ζωής σου», το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ το 1939 και «Η ανθρώπινη κωμωδία», η κινηματογραφική μεταφορά του οποίου τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερου σεναρίου το 1943. Τα έργα του είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικά και οι χαρακτήρες τους συχνά αποτελούν διαφορετικές όψεις του εαυτού του ή κάποιων συγγενικών του προσώπων. Ο Σαρογιάν επικεντρώνεται στις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, αλλά και στον ξεριζωμό των μεταναστών. Μάλιστα, σε πολλές από τις ιστορίες του η γενέτειρα του Φρέσνο, κέντρο της ζωής των αμερικανο-αρμένιων, αποτελεί το κυρίως σκηνικό.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sherwood Anderson

Sherwood Anderson (Συγγραφέας)

Ο Σέργουντ Άντερσον (Κάμντεν Οχάιο, 1876 - Κολόν Παναμά, 1941), είναι ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς των αρχών του 20ού αιώνα. Έγραψε ποίηση, μυθιστορήματα, διηγήματα, θέατρο, δοκίμια και δημοσιογραφικά χρονικά. Γνωστότερα έργα του είναι τα μυθιστορήματα: "Marching Men", 1917, "Many Marriages", 1923, "Dark Laughter", 1925 (ελλ. έκδ. "Μαύρο γέλιο", Οδυσσέας, 1984), οι συλλογές διηγημάτων "Winesburg, Ohio", 1919 (ελλ. έκδ. "Ουάινσμπεργκ, Οχάιο", Μέδουσα 1991), "The Triumph of the Egg", 1921, "Horses and Men", 1923, "Death in the Woods and Other Stories", 1933 (ελλ. έκδ. "Θάνατος στο δάσος και άλλα διηγήματα", Έρμα, 2019), και δοκίμια όπως το "Alice and The Lost Novel", 1929.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
119
Διαστάσεις:
12χ17
Βάρος:
0.132 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση