Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διοίκηση του σχολείου και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

Η διοίκηση του σχολείου και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα επίκαιρο ζήτημα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, τη συμμετοχή των ελλήνων εκπαιδευτικών στη διαδικασία λήψης και εκτέλεσης αποφάσεων σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης της σχολικής μονάδας. Επιχειρεί να διερευνήσει ένα θέμα που δεν έχει σχεδόν καθόλου μελετηθεί στη χώρα μας και να δώσει ερείσματα για περαιτέρω προβληματισμό. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάζονται το εννοιολογικό πλαίσιο της διοίκησης του σχολείου ως εκπαιδευτικού οργανισμού, η διαδικασία λήψης αποφάσεων, η συμμετοχική λήψη αποφάσεων στη σχολική μονάδα και δίνεται μία συστηματική ανασκόπηση της πορείας και των ευρημάτων των σχετικών με το θέμα ερευνών. Στο εμπειρικό μέρος της μελέτης παρατίθεται η ποιοτική έρευνα που πραγματοποίησε η συγγραφέας με τη μέθοδο της μελέτης περίπτωσης και παρουσιάζονται αναλυτικά τα στοιχεία που προέκυψαν από την κωδικοποίηση και την επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού.
Απευθύνεται σε μάχιμους και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, σε στελέχη της εκπαίδευσης, σε όσους εργάζονται στην εκπαίδευση, βασική και συνεχιζόμενη, των εκπαιδευτικών και σε όσους ενδιαφέρονται για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και διοίκησης.

21χ14 εκ., 220 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παιδαγωγική και Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.068 (Σχολείο - Διοίκηση και οργάνωση), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς) , Αχιλλέας Γ. Καψάλης (Υπεύθυνος Σειράς) , Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-709-3
ISBN (10ψήφιο): 960-343-709-3
Βάρος: 0.338 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
13.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χατζηπαναγιώτου, Παρασκευή
Η Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών της ίδιας σχολής. Το 2002 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ. Τα ενδιαφέροντά της και η επαγγελματική της απασχόληση κινούνται στο πεδίο της ανάπτυξης, εφαρμογής και αξιολόγησης προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.