Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα μνημεία και η κατοχή τους
(Κατά το Ν. 3028/2002 για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς)

Τα μνημεία και η κατοχή τους
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται, κυρίως, στους νομικούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ενδιαφέρον και για όλους εκείνους που ασχολούνται με τις αρχαιότητες και, γενικότερα, με την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η συγγραφέας, αντλώντας στοιχεία από ποικίλες διατάξεις του Ν. 3028/2002 "για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς" και συνεκτιμώντας τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τον ίδιο νόμο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη έχει ως αντικείμενο συζήτησης τα μνημεία, γενικά. Εδώ, επιχειρείται ο εννοιολογικός προσδιορισμός των μνημείων, η ένταξή τους στα πράγματα με την έννοια του νόμου και η ταξινόμησή τους σε κατηγορίες, από τις οποίες συζητείται, ιδιαιτέρως, η διάκριση των μνημείων σε ακίνητα και κινητά και σε εκτός και εντός συναλλαγής.
Η δεύτερη θεματική ενότητα ασχολείται με το ειδικό, αλλά καίριο ζήτημα της κατοχής επί των μνημείων και, ιδίως, της κατοχής επί κινητών αρχαίων μνημείων που ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Στην ενότητα αυτή, μετά από παρουσίαση των δυνατών μορφών εμφάνισης της κατοχής μνημείων, προσδιορίζονται η έννοια, το περιεχόμενο και τα είδη της κατοχής μνημείων, ενώ, στη συνέχεια, εξετάζονται η κτήση, η διατήρηση, η άσκηση, η απώλεια και η προστασία της κατοχής των μνημείων.

24χ17 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 344.094 (Αρχαιολογία - Δίκαιο και νομοθεσία)
ISBN: 978-960-301-836-0
ISBN (10ψήφιο): 960-301-836-8
Βάρος: 0.358 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.