Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνή κείμενα σωφρονιστικής πολιτικής
Συγγραφέας:   Αγγελική Πιτσελά


Διεθνή κείμενα σωφρονιστικής πολιτικής
Η σημασία των διεθνών κειμένων σωφρονιστικής πολιτικής που έχουν διαμορφωθεί και αναπτυχθεί σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Διεθνείς συμβάσεις και διεθνώς κατοχυρωμένες σε κείμενα μη συμβατικού χαρακτήρα θεμελιώδεις αρχές καθορίζουν από κοινού την ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων του σωφρονιστικού δικαίου. Η εθνική σωφρονιστική πολιτική σε αυξανόμενο ρυθμό αξιολογείται με βάση διεθνείς πάγιους κανόνες.
Η αυξανόμενη διεθνοποίηση της σωφρονιστικής πολιτικής οδήγησε στην παρούσα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει μία επιλογή κανονιστικά δεσμευτικών και μη δεσμευτικών σωφρονιστικών κειμένων των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο βιβλίο έχει προστεθεί για την καλύτερη κατανόηση των κειμένων μία εισαγωγική παρουσίαση της εξελικτικής διαδικασίας των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας, όσον αφορά την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά τη διαδικασία απονομής της ποινικής δικαιοσύνης ιδίως στο στάδιο εκτέλεσης των κυρώσεων ή μέτρων.
Τα "Διεθνή Κείμενα Σωφρονιστικής Πολιτικής" περιλαμβάνουν γενικές κατευθύνσεις και βασικές αρχές της ρύθμισης των όρων και συνθηκών κράτησης, ανεξάρτητα από τις νομοθετικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο εκάστοτε κράτος, από τον λόγο που οδήγησε στη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας καθώς και από το είδος του καταστήματος κράτησης. Επιπλέον περιέχουν θεμελιώδεις αρχές και βασικούς κανόνες ρύθμισης των όρων και συνθηκών εκτέλεσης των εναλλακτικών μη στερητικών της ελευθερίας κυρώσεων και μέτρων μέσα στην τοπική κοινότητα. Κυρίως οι εναλλακτικές μορφές επίσημης κοινωνικής αντίδρασης στο έγκλημα, επειδή δεν απομονώνουν τον δράστη από την κοινωνία, αλλά ουσιαστικά αναγνωρίζουν την ανάγκη του για κοινωνική επανένταξη με την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας αξιώνουν την προσοχή της σύγχρονης σωφρονιστικής πολιτικής. Παράλληλα προσβλέπουν στην περιφρούρηση των συμφερόντων των θυμάτων εγκλημάτων, χωρίς βλάβη των δικαιωμάτων των (θεωρουμένων ως) δραστών, και στην ανάγκη προστασίας της κοινωνίας γενικότερα.
Τα "Διεθνή Κείμενα Σωφρονιστικής Πολιτικής" απευθύνονται πρωταρχικά στους φοιτητές αλλά και στους ασχολούμενους επαγγελματικά στον ευρύτερο τομέα της απονομής δικαιοσύνης, όπως αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους δικαστικούς λειτουργούς δικηγόρους επιμελητές ανηλίκων, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους όπως και σε κάθε πολίτη, δεδομένου ότι η επιτυχία της αποστολής του σωφρονιστικού συστήματος εξαρτάται αποφασιστικά από η συνεργασία και συμπαράσταση της κοινωνίας.

24χ17 εκ., 983 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 345 (Ποινικό δίκαιο), 364 (Εγκληματολογία), 345.03 (Έγκλημα και εγκληματίες)
Άλλα πρόσωπα: Αγγελική Πιτσελά (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-301-779-0
ISBN (10ψήφιο): 960-301-779-5
Βάρος: 1.645 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
92.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

87.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.