Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι αρχές της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της καλής πίστης στο διοικητικό δίκαιο
Συγγραφέας:   Χρήστος Π. Δετσαρίδης


Οι αρχές της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της καλής πίστης στο διοικητικό δίκαιο
Το βιβλίο παρουσιάζει με αναλυτικό τρόπο την εφαρμογή των δύο ανεξάρτητων αρχών, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της καλής πίστης στο διοικητικό δίκαιο. Παρουσιάζονται οι αρχές κατά τον ειδικότερο τρόπο εφαρμογής τους σε όλους τους τομείς της διοικητικής δράσης (έκδοση, ανάκληση διοικητικών πράξεων, παροχή πληροφοριών, αναδρομική εφαρμογή κανόνων κτλ.) ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην επίδρασή τους στο δίκαιο των διοικητικών συμβάσεων τόσο κατά το προσυμβατικό όσο και κατά το συμβατικό επίπεδο. Στο σύγγραμμα αναλύονται οι περιπτώσεις εφαρμογής σε επίπεδο κοινοτικού δικαίου με πλούσια αναφορά στη νομολογία του ΔΕΚ. Επίσης στο σύγγραμμα υπάρχει ιδιαίτερο κεφάλαιο για την δυνατότητα επίκλησης της αρχής της καλής πίστης στο φορολογικό δίκαιο με εκτενή νομολογία.
Το σύγγραμμα αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη μετά τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας συγκεντρωμένη αναλυτική παρουσίαση των αρχών, τις προϋποθέσεις επίκλησής τους, τις διαφορές μεταξύ τους και την αντιμετώπισή τους από τη διοικητική δικαιοσύνη. Γενικά, περιέχεται εκτενής και αναλυτική νομολογία του ΣτΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων, γεγονός που κάνει το βιβλίο χρήσιμο σε δικαστές και δικηγόρους που ασχολούνται με θέματα διοικητικού δικαίου.

24χ17 εκ., 250 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 342.02 (Διοικητικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-770-7
ISBN (10ψήφιο): 960-301-770-1
Βάρος: 0.493 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.