Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενοχικό δίκαιο
(Γενικό μέρος)

Ενοχικό δίκαιο
Η παρούσα Δ΄ έκδοση εμφανίζει όλα τα προσόντα των προηγούμενων εκδόσεων. Ο συγγραφέας καλύπτει ενδελεχώς όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην ύλη του γενικού ενοχικού δικαίου, αναφέρεται κριτικά στα νεότερα επιστημονικά ρεύματα, τις τάσεις και τις ιδέες που τείνουν να επηρεάσουν το ελάχιστα δεκτικό φιλοσοφικο-κοινωνιολογικών επηρεασμών πεδίο του γενικού ενοχικού, λαμβάνει συστηματικά υπόψη τις νομολογιακές λύσεις, ιδίως του Αρείου Πάγου, αλλά και προσπαθεί να συνθέσει τις εκτιθέμενες θέσεις λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές ρυθμίσεις της πολιτικής δικονομίας.
Ήδη λαμβάνονται υπόψη τα σύγχρονα νομοθετήματα (π.χ. ν. 2842/2000 για την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ), καθώς και οι ιδιαίτεροι νόμοι, λ.χ. ο ν. 3043/2000, που εκδόθηκαν κατʼ ακολουθίαν Κοινοτικών Οδηγιών προς εναρμόνιση των εθνικών δικαίων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.
Πέραν τούτων, πρέπει να εξαρθεί η καθαρότητα του επιστημονικού λόγου, η σαφής τοποθέτηση επί εριζομένων ζητημάτων, η παράθεση των αντιτιθεμένων απόψεων, η μέχρι σχολαστικότητας παράδοση - έκθεση των εκατέρωθεν επιχειρημάτων και ιδίως το γλωσσικό ύφος: χωρίς εμμονές σε λόγιες διατυπώσεις, απορρίπτει την σύγχρονη τάση άκριτης αντικαταστάσεως νομικών όρων - οι οποίοι έχουν συγκεκριμένο εννοιολογικό περιεχόμενο και ειδικό βάρος - με περιφραστικές διατυπώσεις, οι οποίες προσήκουν μάλλον σε λογοτεχνικά κείμενα παρά σε επιστημονικά συγγράμματα.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι το έργο δεν στερείται και κοινωνιολογικών επισημάνσεων έτσι ώστε, π.χ. στον περί "πλαστικού χρήματος" τίτλο αναφέρεται: "..η κατά τα τελευταία χρόνια θεαματική άνθηση στην χώρα μας της μορφής αυτής χρήματος (πιστωτική κάρτα), που αποτελεί μορφή πιστώσεως, οδηγεί σε άκριτες αγορές και σε επικίνδυνο για την οικονομία υπερκαταναλωτισμό, ιδίως δε σε σχηματισμό νοοτροπίας στο κοινό ότι μπορεί να ικανοποιεί τις όχι πρώτης προτεραιότητας "ανάγκες" του με εύκολο (τελικώς όμως επώδυνο, λόγω του συνήθους υψηλού τόκου) δανεισμό".

25χ18 εκ., 338 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
ISBN Set: 960-301-789-2
ISBN13 Set: 978-960-301-789-9
Ταξινόμιση DDC: 345.04 (Ενοχικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-791-2
ISBN (10ψήφιο): 960-301-791-4
Βάρος: 0.836 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
36.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.