Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο σύνδικος-εκκαθαριστής ομόρρυθμης εταιρίας
(Εταιρική συμμετοχή σε ομόρρυθμη εταιρία και υπαγωγή της στην πτωχευτική περιουσία)
Συγγραφέας:   Αναστάσιος Ι. Φρέρης


Ο σύνδικος-εκκαθαριστής ομόρρυθμης εταιρίας
Η λύση μιας ομόρρυθμης εταιρίας λόγω αυτοτελούς πτωχεύσεως ενός εταίρου της δημιουργεί προβληματισμό ως προς τις εξουσίες του συνδίκου του πτωχού και την υποχρέωσή του να λάβει μέρος στην εκκαθάριση της εταιρίας του τελευταίου. Ο προβληματισμός γίνεται ακόμη εντονότερος όταν σε πτώχευση κηρύσσονται, αυτοτελώς αλλά και συγχρόνως, όλοι οι εταίροι μιας ομόρρυθμης εταιρίας. Στην τελευταία περίπτωση η ρύθμιση του νόμου, που καθιστά το σύνδικο παντοδύναμο μέσα στην υπό εκκαθάριση ομόρρυθμη εταιρία, αιφνιδιάζει, ξενίζει και γεμίζει αμφιβολίες τον εφαρμοστή του δικαίου, πράγμα που φανερώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επαρκώς κατανοηθεί ο νομοθετικά θεσπισμένος ρόλος του συνδίκου ως δημοσίου λειτουργού.
Οι σχετικές εξουσίες και υποχρεώσεις του συνδίκου στις παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν αντικείμενο της ενασχολήσεως του συγγραφέα. Μέσα από τη συνδυασμένη μελέτη της έννομης σχέσεως που συνδέει τον ομόρρυθμο εταίρο με την εταιρία του και των εξουσιών του συνδίκου να ασκεί τα δικαιώματα και εξουσίες του πτωχού, η έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα γνωστό και ήδη λυμένο νομικό πρόβλημα είναι δυνατό να παρουσιάζει πτυχές που δεν έχουν ακόμη ανιχνευθεί ή κατανοηθεί πλήρως.
Η μελέτη γράφηκε με αφορμή την ενασχόληση του συγγραφέα με την επιμέλεια μια συγκεκριμένης υποθέσεως. Και μέσα από την παρουσίαση και κριτική αξιολόγηση όλων των απόψεων που έχουν διατυπωθεί σχετικά από τη νομολογία και την επιστήμη, προσπαθεί να συμβάλει στην ευχερέστερη κατανόηση του νομικού προβληματισμού που δημιουργείται σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω.

24χ17 εκ., 244 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-828-5
ISBN (10ψήφιο): 960-301-828-7
Βάρος: 0.477 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
24.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.