Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μετρώ και συγκρίνω
Συγγραφέας:   Doris Fischer


Μετρώ και συγκρίνω
[κασετίνα 10 βιβλίων με κάρτες]

-Το παιδί βάζει μία κάρτα στη βάση. Τα χρωματιστά κουμπιά βρίσκονται στην αρχική τους θέση, στην κάτω πλευρά της βάσης.
-Κάθε άσκηση αντιστοιχεί σε ένα χρωματιστό κουμπί. Το παιδί παίρνει το αντίστοιχο κουμπί και το βάζει στη σωστή απάντηση, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της βάσης. Έτσι λύνει σταδιακά όλες τις ασκήσεις.
-Γυρίζοντας την κάρτα ανάποδα, τα παιδιά μπορούν να ελέγξουν και να διορθώσουν τις απαντήσεις.
Επειδή τα κουμπιά μπορούν να μείνουν στη θέση της λύσης, η άσκηση μπορεί να διακοπεί και να συνεχιστεί αργότερα.
Οι τίτλοι της σειράς "Λογικό - Προσχολική ηλικία" έχουν σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν άσκηση και παιχνίδι στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου ή στο σπίτι με τους γονείς: αποτελούν ιδανικά εργαλεία για την ελεύθερη ή κατευθυνόμενη δημιουργική απασχόληση μιας ομάδας παιδιών. Οι κάρτες της σειράς προσφέρουν ασκήσεις που επικεντρώνονται στον τομέα της αντίληψης και της λεπτής κινητικότητας, στο χειρισμό ποσοτήτων και χρωμάτων, στον προσανατολισμό στο χώρο, στην κατανόηση των λογικών συναρτήσεων μέσα από το συσχετισμό και τη δημιουργία αναλογιών. Τα θέματα έχουν αντληθεί από όλο το φάσμα των παιδικών εμπειριών. Στις εικόνες της κάθε κάρτας τα παιδιά θα βρουν οικεία σχήματα και καταστάσεις με τις οποίες μπορούν να ταυτιστούν. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν μόνα τους ή με έναν σύντροφο και μπορούν να επιλέξουν μόνα τους τις κάρτες και τον αριθμό τους. Οι καταστάσεις που παρουσιάζονται προσφέρουν πολλά ερεθίσματα ομιλίας: τα παιδιά μπορούν με αφορμή την εικόνα να διηγηθούν τη δική τους ιστορία, να δώσουν ονόματα στα σχήματα και τα αντικείμενα της εικόνας. Να ονομάσουν τα χρώματα, να κάνουν συγκρίσεις, να επισημάνουν αλλαγές, να βρουν σχέσεις, μετατρέποντας έτσι τις οπτικές εντυπώσεις τους σε ομιλία. Μ΄ αυτόν τον τρόπο το "Λογικό" μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρόγραμμα γλωσσικής ενίσχυσης. Το "Λογικό" έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του στην ενίσχυση παιδιών με γλωσσικές ιδιαιτερότητες, ειδικά όσον αφορά την εμπέδωση μοντέλων προτάσεων, καθώς και τη σταθεροποίηση του σχηματισμού των φθόγγων και των συνδυασμών τους.


Σημείωση: Το σύνολο των 10 βιβλίων (που περιέχουν κάρτες) και μιας Βάσης Λογικού κυκλοφορεί σε κασετίνα και πωλείται στην τιμή των 100 ευρώ.

23χ17 εκ., 16 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία Από: 3 ετών ως 6 ετών.
Ονομασία σειράς: Λογικό: Προσχολική Ηλικία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.8 (Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)), 372.19 (Εκπαιδευτικές δεξιότητες)
Άλλα πρόσωπα: Χριστίνα Βρυζάκη (Μεταφραστής) , Marlit Peikert (Εικονογράφος) ,
ISBN: 978-960-419-017-1
ISBN (10ψήφιο): 960-419-017-2
Βάρος: 0.213 κιλά
Εκδότης: Ντουντούμη
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
120.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

106.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.