Υγεία και τρόποι επανόρθωσης
zoom in
9.00€ -10% 8.10€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601212494

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    University Studio Press

[...] Ανάμεσα στα πιο επίκαιρα ιατρικο-βιολογικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα το πρόβλημα της υγείας του ατόμου. Μέχρι και σήμερα δεν ξέρουμε πολλά για την ουσία της υγείας, ενώ γύρω από την έννοιά της γίνεται πολύ συζήτηση. Σε σχέση με αυτό το θέμα, το πρώτο μέρος του παρόντος έργου αναλύει τις κυριότερες απόψεις που αφορούν την έννοια της υγείας.
Θεωρούμε ότι στον οργανισμό του υγιούς ανθρώπου καιροφυλακτεί πάντα η αρρώστια. Τη σημαντικότητα της τελευταίας σχετίζουμε με τη συνεχόμενη ενασκητική επίδρασή της στους μηχανισμούς της προσαρμογής.
Το δεύτερο μέρος της μελέτης αυτής αναφέρεται στους τρόπους εξυγίανσης και επανόρθωσης των λειτουργικών καταστάσεων του ανθρώπου, με τη βοήθεια μη φαρμακευτικών μεθόδων κατά την προασθενική περίοδο, όπου συνήθως η αποτελεσματικότητα της επίδρασης μόνο φυσικών παραγόντων είναι αρκετή. Θεωρούμε ότι, φυσικές μέθοδοι μπορούν να προκαλέσουν σταθερή βελτίωση των λειτουργιών του οργανισμού. Η αρχή του Δημόκριτου, ότι δηλαδή η φύση διαμορφώνει τον άνθρωπο, ισχύει μέχρι σήμερα. [...]

Νικόλαος Θ. Σοφιάδης

Νικόλαος Θ. Σοφιάδης (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Νικόλαος Σοφιάδης γεννήθηκε το 1943 στη Γεωργία. Από το 1962-67 φοίτησε στη σχολή Βιολογίας και Χημείας του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Οριόλ Ρωσίας. Από το 1968 έως 1982 εργάσθηκε στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πειραματικής Παθολογίας και Θεραπείας της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, στην πόλη Σουχούμι. Το 1980-1982 δίδαξε το μάθημα της Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Σουχούμι. Από το 1982 έως το 1989 διετέλεσε υφηγητής στον Τομέα Φυσιολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Ταμπόβ Ρωσίας. Το 1987 πήρε τον μεταδιδακτορικό επιστημονικό τίτλο του Υφηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της φυσιολογίας. Το 1990 με την πενταμελή οικογένειά του μετανάστευσε μόνιμα στην Ελλάδα. Από το 1991 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και διδάσκει το μάθημα της φυσιολογίας. Έχει συγγράψει 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πανεπιστημιακά συγγράμματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος (Επιμέλεια)


Παύλος Μαυρομάτης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
89
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.205 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση