Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υγεία και τρόποι επανόρθωσης

Υγεία και τρόποι επανόρθωσης
[...] Ανάμεσα στα πιο επίκαιρα ιατρικο-βιολογικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα το πρόβλημα της υγείας του ατόμου. Μέχρι και σήμερα δεν ξέρουμε πολλά για την ουσία της υγείας, ενώ γύρω από την έννοιά της γίνεται πολύ συζήτηση. Σε σχέση με αυτό το θέμα, το πρώτο μέρος του παρόντος έργου αναλύει τις κυριότερες απόψεις που αφορούν την έννοια της υγείας.
Θεωρούμε ότι στον οργανισμό του υγιούς ανθρώπου καιροφυλακτεί πάντα η αρρώστια. Τη σημαντικότητα της τελευταίας σχετίζουμε με τη συνεχόμενη ενασκητική επίδρασή της στους μηχανισμούς της προσαρμογής.
Το δεύτερο μέρος της μελέτης αυτής αναφέρεται στους τρόπους εξυγίανσης και επανόρθωσης των λειτουργικών καταστάσεων του ανθρώπου, με τη βοήθεια μη φαρμακευτικών μεθόδων κατά την προασθενική περίοδο, όπου συνήθως η αποτελεσματικότητα της επίδρασης μόνο φυσικών παραγόντων είναι αρκετή. Θεωρούμε ότι, φυσικές μέθοδοι μπορούν να προκαλέσουν σταθερή βελτίωση των λειτουργιών του οργανισμού. Η αρχή του Δημόκριτου, ότι δηλαδή η φύση διαμορφώνει τον άνθρωπο, ισχύει μέχρι σήμερα. [...]

24χ17 εκ., 89 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος (Επιμελητής) , Παύλος Μαυρομάτης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-12-1249-4
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1249-3
Βάρος: 0.205 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
9.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σοφιάδης, Νικόλαος Θ.
Ο καθηγητής Νικόλαος Σοφιάδης γεννήθηκε το 1943 στη Γεωργία. Από το 1962-67 φοίτησε στη σχολή Βιολογίας και Χημείας του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Οριόλ Ρωσίας. Από το 1968 έως 1982 εργάσθηκε στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πειραματικής Παθολογίας και Θεραπείας της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, στην πόλη Σουχούμι. Το 1980-1982 δίδαξε το μάθημα της Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Σουχούμι. Από το 1982 έως το 1989 διετέλεσε υφηγητής στον Τομέα Φυσιολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Ταμπόβ Ρωσίας. Το 1987 πήρε τον μεταδιδακτορικό επιστημονικό τίτλο του Υφηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της φυσιολογίας. Το 1990 με την πενταμελή οικογένειά του μετανάστευσε μόνιμα στην Ελλάδα. Από το 1991 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και διδάσκει το μάθημα της φυσιολογίας. Έχει συγγράψει 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πανεπιστημιακά συγγράμματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.