Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοστολόγηση προτύπων με το πρόγραμμα Eurocost
Συγγραφέας:   Εμμανουήλ Μητσοτάκης


Offer
Στο βιβλίο περιέχοvrαι όλες οι βασικές θεωρητικές έννοιες που απαιτούνται για την εργασία της Κοστολόγησης, οι οποίες έχουν καθοριστεί τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την υπάρχουσα δεοvτολογία τη σχετική με το αvτικείμενο. Περιγράφοvrαι διεξοδικά οι μέθοδοι και τα συστήματα κοστολόγησης (μέθοδος Πρότυπου Κόστους, μέθοδος Λογιστικού Κόστους), με διαδοχικές και προοδευτικές περιόδους κοστολόγησης. Παρουσιάζεται η υπάρχουσα νομοθεσία η σχετική με τη λειτουργία των αποθηκών, τις τεχνικές προδιαγραφές των προϊόvτων, τις αναλώσεις πρώτων και βοηθητικών υλών, και τις αποκλίσεις των αναλώσεων των αποθηκών από τις αναλώσεις των παραγομένων προϊόvτων βάσει των τεχνικών προδιαγραφών των προϊόvτων και των εγγραφών της Αναλυτικής Λογιστικής. Επίσης, παρατίθεται η σχετική με την κοστολόγηση ορολογία και περιγράφοvrαι με ακρίβεια όλες οι αvrίστοιχες οικονομικές έννοιες.

Το βιβλίο αυτό έχει ως αvτικειμενικό σκοπό να συνδέσει την οικονομική θεωρία και τη σχετική νομοθεσία, με τη χρήση του προγράμματος Eurocost, το οποίο αποτελεί το εργαλείο υλοποίησης της θεωρίας και της νομοθεσίας στην πράξη. Περιγράφει λεπτομερώς το πρόγραμμα Eurocost και τις μεθόδους κοστολόγησης. Για κάθε μέθοδο περιγράφεται ο προσδιορισμός του κόστους των παραγομένων προϊόvτων, ο προσδιορισμός του κόστους των πωληθέvrων προϊόvτων, και ο προσδιορισμός των αποτελεσμάτων και των αποκλίσεων από τα πρότυπα μεγέθη.

Το πρόγραμμα Eurocost καλύπτει όλες τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. ΄Εχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τόσο την μέθοδο του Πρότυπου Κόστους όσο και τη μέθοδο του Λογιστικού Κόστους. Λειτουργεί είτε με διαδοχικές είτε με προοδευτικές κοστολογικές περιόδους, ενώ καλύπτει πλήρως και την κοστολόγηση των προϊόvτων της υποσυσκευασίας με τη δημιουργία και ενημέρωση ενδιάμεσων λογαριασμών αναλώσεων.

24χ17 εκ., 206 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657.42 (Λογιστική του κόστους)
ISBN: 978-960-209-703-8
ISBN (10ψήφιο): 960-209-703-5
Βάρος: 0.438 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.