Οι κατακτητές της Βραζιλίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι κατακτητές της Βραζιλίας

Ιστορικό μυθιστόρημα

Jean - Cristophe Rufin

Βραζιλία, στα μέσα του 16ου αιώνα. Τρία μεγαλοπρεπή καράβια αράζουν στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ιππότες, ναύτες και άποικοι, ταλαιπωρημένοι από το ατέλειωτο ταξίδι, πατούν επιτέλους το πόδι τους στη στεριά. "Νέα Γαλλία" αποκαλεί τον ξένο τόπο ο ιππότης Νικολά ντε Βιλγκανιόν, αρχηγός της αποστολής. Φιλοδοξία του είναι να δημιουργήσει μιαν αποικία αντάξια της δόξας του Γάλλου βασιλέα.
Ο Ζιστ και ο Κολόμπ έχουν λάβει άθελά τους μέρος στην αποστολή αυτή. Παιδιά ευγενικής καταγωγής, ανεβαίνουν στο καράβι πιστεύοντας ότι θα τα οδηγήσουν στον πατέρα τους. Πού να το φανταστούν ότι οι Γάλλοι άποικοι τα προορίζουν για δραγουμάνους με τις φυλές των ιθαγενών...
Η περιπέτεια των Γάλλων στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τη Βραζιλία είναι ένα από τα εκπληκτικότερα γεγονότα της Αναγέννησης. Με ειρωνική γλώσσα που θυμίζει Βολταίρο, ο συγγραφέας μάς χαρίζει κάποιες από τις πιο απολαυστικές σελίδες που έχουν γραφτεί ποτέ για την ταραχώδη εκείνη εποχή.

Βασιλική Κοκκίνου (Μεταφραστής)


Jean - Cristophe Rufin

Jean - Cristophe Rufin (Συγγραφέας)

Ο Ζαν-Κριστόφ Ρουφέν γεννήθηκε το 1952. Η ζωή του, η καλλιέργειά του, η περιέργειά του, η ιατρική του μόρφωση αλλά και οι σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες, η αγάπη του για τα ταξίδια και ακόμη περισσότερο για την Αιθιοπία, όλα αυτά φαίνεται ότι άνοιξαν το δρόμο για να γράψει ένα μυθιστόρημα. "Ο μεγάλος Αβησσυνός" τιμήθηκε με τα σημαντικά βραβεία Prix Goncourt πρώτου μυθιστορήματος και Prix Mediterranee 1997, μεταφράστηκε σε 14 γλώσσες και μόνο στη Γαλλία έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αντίτυπα. Πρώην αντιπρόεδρος των Ιατρών Χωρίς Σύνορα και επικεφαλής της ανθρωπιστικής αποστολής του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας στη Βοσνία το 1993, ο Ρουφέν είναι σήμερα διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paris-Nord. Έχει γράψει πολλές σημαντικές πολιτικές αναλύσεις ενώ το βιβλίο του "Les causes perdues" κέρδισε το βραβείο Interallie, 1997. Το μυθιστόρημα "Οι κατακτητές της Βραζιλίας" τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt 2001και ήταν υποψήφιο για το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
451
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.699 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση