Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το αλφαβητάρι του επενδυτή
(Πώς θα βάλετε το κεφάλαιό σας να δουλεύει για σας)
Συγγραφέας:   Δημήτριος Δημόπουλος


Offer
Τη νύχτα κάθε χρηματιστηριακής κρίσης διαδέχεται πάντοτε περίοδος σωφροσύνης με αναζήτηση εναλλακτικών και συχνά σταθερότερων μορφών επένδυσης όπως ακίνητα, ομόλογα, πολύτιμα μέταλλα, έργα τέχνης, ή ασφαλιστικά προγράμματα. Το "Αλφαβητάρι του Επενδυτή" εισάγει τις βασικές έννοιες, αλλά κυρίως επιμένει στο νόημα και τις αρχές των επενδύσεων, τον τρόπο που ο επενδυτής πρέπει να σκέφτεται, να συναλλάσσεται και να παίρνει αποφάσεις για το πώς θα αναβαθμίζει τις αποδόσεις του ανάλογα με τα διαθέσιμα, τις ανάγκες, το χαρακτήρα και τα πλάνα του. Πέρα από αυτές τις κεντρικές αρχές, το νέο βιβλίο του οικονομολόγου-συγγραφέα Δημήτρη Δημόπουλου βοηθά τον επενδυτή να ορίσει το προφίλ του και να διαπιστώσει τις καταλληλότερες κατηγορίες επενδύσεων. Εν συνεχεία παρουσιάζει αναλυτικά τις διαθέσιμες κατηγορίες ούτως ώστε η επιλογή και η σύνθεσή τους να πραγματοποιείται σε συμφωνία με το επενδυτικό του προφίλ, μεγιστοποιώντας την απόδοση, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους ή λαμβάνοντας υπόψη κι άλλους παράγοντες όπως η ρευστότητα, η φορολόγηση και ο δανεισμός. Στο "Αλφαβητάρι του Επενδυτή" δεν παραλείπεται η αναφορά στα καθήκοντα, στο πρόγραμμα και τις μεθόδους δράσης του. Ιδιαίτερη έκταση ωστόσο αφιερώνεται σε ειδικά θέματα ψυχολογίας όπως η ανάπτυξη επενδυτικής πειθαρχίας, η καταπολέμηση του επενδυτικού άγχους, η διαμόρφωση ειδικού τρόπου ζωής, θετικής επενδυτικής σκέψης και αποφυγής των αντιδράσεων του επενδυτικού όχλου. Στο "Αλφαβητάρι του Επενδυτή" θα απαντηθούν οι αναζητήσεις κυρίως ιδιωτών και εισοδηματιών με τελικό στόχο να κατατοπιστούν σε εφαρμοσμένα επιστημονικά πεδία και πρακτικές συμβουλές, βελτιστοποιώντας την αυτοδιαχείριση της περιουσίας και μεγεθύνοντας τα κεφάλαιά τους.

12χ8 εκ., 222 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-531-157-5
ISBN (10ψήφιο): 960-531-157-7
Βάρος: 0.092 κιλά
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
6.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δημόπουλος, Δημήτριος
Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίου Master of Arts in Economics από το Hamilton University του Τορόντο του Καναδά. Από το 1981 έως το 2002 εργάσθηκε στην Τράπεζα Εργασίας (νυν Eurobank). Αρθρογραφεί στο χρηματιστηριακό περιοδιό "Χρήμα και Αγορά" από το 1996 και είναι τακτικός σχολιαστής στο χρηματιστικό site www.athenstock.com. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων επί θεμάτων Τεχνικής Ανάλυσης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.