Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εταιρική διακυβέρνηση
(Έννοια και μέθοδοι αξιολόγησης)

Offer
Η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί διεθνώς προτεραιότητα για τους επενδυτές στις κεφαλαιαγορές από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 μέχρι σήμερα. Μόνο στην Ευρώπη δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια εικοσιπέντε κώδικες δεοντολογίας με αντικειμενικό σκοπό να συμμετάσχει κάθε χώρα σε αυτήν τη διεθνή άμιλλα για τη διεκδίκηση του διεθνούς κεφαλαίου και την εγγραφή υποθήκης καλής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενισχύεται σταδιακά η εκτίμηση ότι υπάρχει θετική συσχέτιση του βαθμού συμμόρφωσης μιας επιχείρησης και της τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής της. Επακόλουθο αυτής της ενισχυόμενης με το χρόνο πεποίθησης είναι η διαμόρφωση μεθόδων αξιολόγησης του επιπέδου εταιρικής διακυβέρνησης με στόχο να εφαρμοσθούν άλλες από αυτές σε τοπικό και άλλες σε υπερεθνικό επίπεδο. Η παρούσα εργασία αποσκοπεί να καλύψει τις δύο αυτές περιοχές, της εννοιολογικής αποσαφήνισης της εταιρικής διακυβέρνησης και των μεθόδων αξιολόγησής της και να καταδείξει την εμπλοκή ελλήνων ερευνητών σε πεδία που αποτελούν επιστημονική πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο.

24χ17 εκ., 151 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων), 338.7 (Εταιρείες), 332 (Χρηματοοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (Φορέας)
ISBN: 978-960-02-1695-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1695-9
Βάρος: 0.278 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Λουκάς Σπανός είναι ερευνητής στο Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕ.Μ.Ε.Χ.). Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή (υπότροφος της ΓΓΕΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Research Fellow του ιαπωνικού ιδρύματος Tokyo Foundation. ΄Εχει ασχοληθεί εκτενώς με ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (εκπόνησε έρευνα στο Τόκιο της Ιαπωνίας). Είναι μέλος του European Corporate Governance Institute και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ειδικός συνεργάτης υποστήριξης και καθοδήγησης στο πρόγραμμα Δικτυωθείτε του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Λένα Τσιπούρη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έχει κάνει διδακτορική διατριβή (Doctorat d΄Etat) στο Πανεπιστήμιο Paris II και έχει συνεχίσει τις σπουδές της με μεταδιδακτορική υποτροφία Fulbright στο ΜΙΤ. Έχει δουλέψει ως σύμβουλος στο Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το διδακτικό και ερευνητικό της έργο αφορά θέματα τεχνολογίας και βιομηχανικής πολιτικής. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών για την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών της Τεχνολογίας στην Υπηρεσία της Ανάπτυξης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.