Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοικητική χαρτογράφηση του Ελληνικού Κράτους
(1833-1845)

Offer
Η παρούσα έκδοση "χαρτογραφεί" την διοίκηση του ελληνικού κράτους κατά την χρονική περίοδο 1833-1845. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την συνεργασία των επιστημών της Διοίκησης και της Πληροφορίας. Η συνδυασμένη χρήση τεχνικών, μεθόδων και αρχών των παραπάνω επιστημών, οδηγεί στην απεικόνιση της διοίκησης του Ελληνικού κράτους, κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της συγκρότησής του. Η αξιοποίηση του πληροφοριακού υλικού της Εφημερίδας της Κυβέρνησης μας επιτρέπει την απεικόνιση: α) των λειτουργιών, των δομών, της ιεραρχίας και των οργανικών θέσεων της διοίκησης, β) των διοικητικών διαιρέσεων της επικράτειας (περιφερειακές διοικήσεις, τοπικές αυτοδιοικήσεις), των εδρών τους και των χωριών που περιλαμβάνουν και γ) της κατανομής των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών περιφερειακής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης στο σύνολο της χώρας, σε συνδυασμό με τις οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν σε αυτές τις υπηρεσίες. Η επιδίωξη των συγγραφέων είναι διττή; α) να συμβάλλουν στην έρευνα της διοικητικής ιστορίας μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση του διοικητικού φαινομένου, που συνδέει την διοίκηση με την πληροφορία και β) να προβούν στην παραγωγή πληροφοριακών εργαλείων τα οποία στην δυναμική τους ανάπτυξη, μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιστήμης της πληροφορίας και στις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

28χ21 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 350.495 (Δημόσια διοίκηση - Ελλάς), 526.849 5 (Χαρτογραφία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-02-1719-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1719-Χ
Βάρος: 0.671 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μοσχόπουλος, Διονύσης
Ο Διονύσης Μοσχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Σήμερα είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει Ιστορία της Ελληνικής Διοίκησης. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας για την ιστορία της διοίκησης του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών. Το επιστημονικό του έργο συνδέει την διοικητική παράδοση της χώρας μας με το σήμερα, παρέχοντας μία νέα οπτική θεώρηση των σύγχρονων προβλημάτων λειτουργίας της διοίκησης και του κράτους.

Η Γεωργία Προκοπιάδου αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα) το 1998 και είναι υποψήφια διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος. Η έρευνά της και οι επιστημονικές δημοσιεύσεις της, αφορούν στην ανάπτυξη ψηφιακών μοντέλων για την διαχείριση, κωδικοποίηση και περιγραφή της Κυβερνητικής πληροφορίας. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Αθήνα), ως μέλος της επιστημονικής ομάδας για την ανάπτυξη του λογισμικού αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ. Έχει συμμετάσχει στην επιστημονική ομάδα του προγράμματος "Library restructuring: Technological and administrative reform in the university libraries of Albania", το οποίο υλοποιήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της δράσης Tempus Phare. Σήμερα εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.