Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνής συνδιάσκεψη
(Μετανάστευση, οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών: Πρακτικά: Παλαιά Βουλή, Αθήνα, 27-28 Φεβρουαρίου 2003)

Offer
Με ιδιαίτερη χαρά, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος εκδίδει τον τόμο με τα πρακτικά της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που διοργάνωσε στις 27-28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με θέμα: "Μετανάστευση - Οικονομική και Κοινωνική Ενσωμάτωση των Μεταναστών".
Είναι η πρώτη φορά που η Ο.Κ.Ε. εκδίδει σε ειδικό τόμο τα πρακτικά μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε. Αυτό δεν οφείλεται τόσο στη μεγάλη επιτυχία που έτσι κι αλλιώς σημείωσε η εκδήλωση από πλευράς συμμετοχής έγκριτων ομιλητών (ξένων και Ελλήνων) και παρουσίας συνέδρων όσο στo ίδιο το θέμα. Η ενσωμάτωση των μεταναστών αποτελεί ζήτημα με πολλές διαστάσεις, η επικαιρότητα του οποίου δεν εξαντλείται, αλλά ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου. Αντίθετα εξακολουθεί να υπάρχει πενία ολοκληρωμένων πολιτικών σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, οι οποίες να έχουν σαφείς στόχους και μέσα για την υλοποίησή τους.
Ελπίζουμε ότι η μελέτη των εισηγήσεων και του διαλόγου που αναπτύχθηκε στη Συνδιάσκεψη αυτή θα δώσει λαβή για δημιουργικό προβληματισμό τόσο σε εκείνους που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις για τη μετανάστευση όσο και στους φορείς που μετέχουν στη διαδικασία λήψης και υλοποίησης παρόμοιων πολιτικών.
Από την πλευρά της, η Ο.Κ.Ε. θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες στo μέλλον, προκειμένου να αναδείξει τις πολλές και συχνά αντιφατικές πτυχές του ζητήματος αυτού. Η διοργάνωση της Συνδιάσκεψης και η έκδοση του τόμου αυτού αποτελούν μόνο τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού θέματος. (από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Εισηγητές: Alessandrini, Giorgio - Δαμανάκη, Μαρία - Καραμάνου, Άννα - Πάγκαλος, Θεόδωρος - Κουκιάδης, Ιωάννης κ.ά.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 304.82 (Μετανάστευση)
Άλλα πρόσωπα: Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Φορέας)
ISBN: 978-960-02-1710-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1710-6
Βάρος: 0.474 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
16.88
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.