Πάρε με σαν φωτογραφία
zoom in
15.01€ -30% 10.48€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604021000

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    Τυπωθήτω

Ένα βιβλίο ποίησης πολύ διαφορετικό από τα συνήθη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις τυπωθήτω / Γιώργος Δαρδανός. Εμπνευστής του η ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου, που καταθέτει, σε τρεις ενότητες, 48 ποιήματα - ολιγόστιχα συνήθως, αλλά όχι πάντα, με ακραία ερωτικές, υγρές εικόνες, σαφέστατα αλλά και πολυσήμαντα, που ταξιδεύουν σε ποικίλες περιοχές της ιστορίας και των αισθημάτων, με πολλή πίκρα, αγάπη και λυρισμό, αλλά και με ένταση, αποφασιστικότητα και πάθος. Η πρωτοτυπία, ωστόσο, της έκδοσης (πέραν του γεγονότος ότι εδώ μιλούμε για μία ποίηση που δεν πρόκειται σε καμία στιγμή να περάσει απαρατήρητη - το αντίθετο θα συμβεί) έγκειται στο γεγονός ότι τα ποιήματα συνοδεύονται και τρόπον τινά εικονογραφούνται από φωτογραφίες ανθέων της διάσημης Αμερικανίδας φωτογράφου Elena Sheehan, που με πάνω από 50 εκθέσεις στις ΗΠΑ και αλλού, αλλά και με δεκάδες δημοσιεύσεις, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στυλίστριες της φωτογραφίας των καιρών μας. Μία έκδοση-κόσμημα, που διαβάζεται με `απεγνωσμένη απόλαυση`, εισπράττεται ποικιλοτρόπως από τον αναγνώστη και ήδη μεταφράζεται για την έκδοσή της στο εξωτερικό.


[Απόσπασμα από κείμενο σε ιστοσελίδα του εκδότη]

Λιάνα Σακελλίου - Schultz

Λιάνα Σακελλίου - Schultz (Συγγραφέας)

Η Λιάνα Σακελλίου γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία και την Αμερική. Έχουν κυκλοφορήσει βιβλία της με ποιήματα, δοκίμια, άρθρα και μεταφράσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καθηγήτρια της αμερικανικής λογοτεχνίας και συγγραφικής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Elena Sheehan

Elena Sheehan (Φωτογράφος)

H Elena Sheehan γεννήθηκε στο Χαρμπίν της Κίνας, από Ρώσους γονείς. Σπούδασε Ρωσική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και έλαβε το πτυχίο της στη Φωτογραφία από το Institute of Design του Σικάγου. Ζει στο Σαν Φρανσίσκο και διδάσκει φωτογραφία στο University of California Extension. Το έργο της έχει παρουσιαστεί διεθνώς σε ένα πλήθος εκθέσεων, τόσο ατομικών όσο και ομαδικών, και έχει εκδοθεί σε πολλά βιβλία, καταλόγους και επιθεωρήσεις τέχνης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
102
Διαστάσεις:
26x22
Βάρος:
0.463 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση