Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξόρυξη γνώσης από βάσεις δεδομένων

Offer
Το βιβλίο "Εξόρυξη γνώσης από βάσεις δεδομένων" προσφέρει μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες και τεχνικές του ερευνητικού πεδίου που αφορά στην ανάλυση μεγάλων σε όγκο και πολυπλοκότητα συλλογών δεδομένων, εξαγωγή και διαχείριση χρήσιμων προτύπων γνώσης από αυτές. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη αξιοποίηση μεγάλων συλλογών δεδομένων και βελτιώνεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αρχικά το βιβλίο εισάγει τον αναγνώστη στις έννοιες της εξόρυξης γνώσης δίνοντας παράλληλα μια γενική εικόνα των βασικών απαιτήσεων και αναγκών για την εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνικών ανάλυσης δεδομένων. Στη συνέχεια ακολουθεί εκτενής παρουσίαση των κυριότερων αλγορίθμων της διαδικασίας εξόρυξης γνώσης, όπως συσταδοποίηση (clustering), κατηγοριοποίηση (classification), κανόνες συσχέτισης (association rules), και αναφέρονται τεχνικές οπτικοποίησης αποτελεσμάτων. Επίσης γίνεται μια συγκριτική παρουσίαση εμπορικών εργαλείων λογισμικού του χώρου αυτού. Πέρα όμως από την εισαγωγή του αναγνώστη στις βασικές έννοιες της εξόρυξης γνώσης, παρουσιάζονται ειδικά θέματα τα οποία έχουν απασχολήσει και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ερευνητών αλλά και της βιομηχανίας λογισμικού. Ειδικότερα, συζητείται το θέμα της αξιολόγησης της ποιότητας των αποτελεσμάτων εξόρυξης γνώσης κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση των βασικών κριτηρίων ποιότητας και τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί. Ένα άλλο σημαντικό θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο είναι η διαχείριση της αβεβαιότητας (uncertainty). Τέλος, οι πολλαπλές δυνατότητες και εφαρμογές της εξόρυξης γνώσης παρουσιάζονται μέσα από μελέτες περίπτωσης καθώς και τη συζήτηση ειδικών θεμάτων. Συζητούνται θέματα που αφορούν στη χρήση τεχνικών εξόρυξης γνώσης σε νέα πεδία εφαρμογών όπως είναι ο Παγκόσμιος Ιστός (Web) καθώς και οι νέες απαιτήσεις που προκύπτουν, δίνοντας παράλληλα νέες ερευνητικές κατευθύνσεις και εφαρμογές για τη διαδικασία εξόρυξης γνώσης.

24χ17 εκ., 516 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική), 005.74 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Βάσεις δεδομένων)
ISBN: 978-960-402-116-1
ISBN (10ψήφιο): 960-402-116-8
Βάρος: 0.931 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
37.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.38
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Μιχάλης Βαζιργιάννης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Έχει σπουδάσει Φυσική και, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, Αυτοματισμό στο Παν. Αθηνών, Τεχνολογία Γνώσης (MSc) στο Heriot Watt University (Edinburgh, UK). Τελείωσε την διδακτορική του διατριβή το 1994 στο Τμήμα Πληροφορικής του Παν. Αθηνών με θέμα Αναπαράσταση Γνώσης σε Περιβάλλον Υπερμέσων. Έχει δουλέψει σαν ερευνητής στο Εργαστήριο Γνώσης και Βάσεων Δεδομένων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο ερευνητικό κέντρο GMD-IPSI (Darmstadt, Γερμανία), στο Πανεπιστήμιο Fern-Universitaet (Hagen, Γερμανία), στην ομάδα VERSO του ερευνητικού κέντρου INRIA στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο SaarBruken, Γερμανία. Η ερευνητική του εργασία και ενδιαφέροντα διατρέχουν τις περιοχές: Διαδραστικά πολυμέσα, Τεχνολογία Εγγράφων, Χωροχρονικές Βάσεις Δεδομένων, Εξόρυξη Γνώσης από Βάσεις Δεδομένων και τον Παγκόσμιο Ιστό. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία (με τη Springer Verlag), έχει συνεισφέρει κεφάλαια σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και διεθνείς εγκυκλοπαίδειες, κι έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Είναι ενεργά αναμεμειγμένος σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα. Του έχουν απονεμηθεί μεταδιδακτορικές υποτροφίες. Είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έχει συμμετάσχει στην επιτροπή προγράμματος σε πολλά διεθνή συνέδρια και σαν κριτής σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Είναι ιδρυτής και ηγείται της ερευνητικής ομάδας "Εξόρυξη Γνώσης από Βάσεις Δεδομένων και τον Παγκόσμιο ιστό" στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Δρ. Μαρία Χαλκίδη γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1974. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στα Πληροφοριακά Συστήματα το 1999 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τελείωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα Διαχείριση Ποιότητας και Αβεβαιότητας σε Περιβάλλον Εξόρυξης Γνώσης το 2003 στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Από το 1999 εργάζεται σαν ερευνήτρια στην ομάδα "Εξόρυξης Γνώσης από Βάσεις Δεδομένων και τον Παγκόσμιο Ιστό" στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ συμμετέχοντας σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα εξόρυξης γνώσης, διαχείρισης προτύπων, διαχείρισης δεδομένων και γνώσης στον Παγκόσμιο Ιστό. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο (με τη Springer Verlag).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.