Η γιαγιά πήγε στον ουρανό;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η γιαγιά πήγε στον ουρανό;

Το παιδί και ο θάνατος: Διαχείριση του πένθους: Για παιδιά από 3 έως 8

Heike Baum

9.60€ -27% 7.01€
Τι λέμε στα παιδιά όταν έρχονται αντιμέτωπα με το θάνατο; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να υπερνικήσουν τους φόβους τους; Τι απαντάμε στις ερωτήσεις τους -για τις οποίες ακόμα κι εμείς δεν έχουμε απάντηση, μερικές φορές; Πώς μπορούμε να τα παρηγορήσουμε; Αυτός ο πρακτικός οδηγός -σεβόμενος πέρα για πέρα τη θλίψη τους- βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους μικρούς καθημερινούς, αλλά και τους μεγάλους αποχωρισμούς, μέσα από απλά καθημερινά, αλλά και ευρηματικά παιχνίδια. Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται γενικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά -εντελώς διαφορετικά από τους μεγάλους- επεξεργάζονται τη θλίψη. Κι ακόμη, κάποιες προτάσεις, σε γονείς και παιδαγωγούς, για να σταθούν στο πλευρό των παιδιών με σύνεση και αποτελεσματικότητα.
Heike Baum

Heike Baum (Συγγραφέας)

Η Χάικε Μπάουμ, DGSv, γεννήθηκε το 1963. Είναι ψυχοπαιδαγωγός, με ειδίκευση στη θεραπεία μέσω του παιχνιδιού, και στη δυναμική της ομάδας. Για περισσότερα από δέκα χρόνια διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια για παιδαγωγούς σε όλους τους τομείς της παιδαγωγικής και θεραπευτικής πράξης. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η μελέτη των συναισθημάτων, όπως η λύπη, ο θυμός, η ζήλια και ο φόβος. Χάρη στην πολύχρονη επαγγελματική της εμπειρία με παιδιά και νέους, έχει επισημάνει ψυχολογικά ζητήματα της παιδικής και νεανικής ηλικίας, που συχνά περνούν απαρατήρητα. Ως συγγραφέας έγινε γνωστή μέσω των πολλών δημοσιεύσεών της σχετικά με τη χρήση του παιχνιδιού ως παιδαγωγικού και θεραπευτικού μέσου. Συχνά δε, τα θέματά της είναι νέα και πρωτοποριακά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αιμιλία Σαλβάνου (Μεταφραστής)

Η Αιμιλία Σαλβάνου γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1972. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2006. Διδάσκει ευρωπαϊκή ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (από το 2014) και νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2017). Άρθρα της αναφορικά με την προσφυγική και μεταναστευτική ιστορία και μνήμη καθώς και για την ιστορική κουλτούρα έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Ειρήνη Γαβαλά (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
51
Διαστάσεις:
22χ17
Βάρος:
0.155 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση