Μπάουχαους ιδέες και πραγματικότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μπάουχαους ιδέες και πραγματικότητα

Eva Forgacs

15.82€ -10% 14.24€

Η Σχολή Μπάουχαους ιδρύθηκε αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Βαϊμάρη της αναστατωμένης Γερμανίας.
Με διευθυντές, διαδοχικά, τον Βάλτερ Γκρόπιους, τον Γιοχάνες Μάγυερ και τον Μης βαν ντερ Ρόε, έζησε, μετακομίζοντας στο Ντεσάου και στο Βερολίνο, μέχρι την ανάρρηση του Χίτλερ στην εξουσία το 1933.
Φιλοδόξησε να προχωρήσει την τέχνη και να την φέρει πιο κοντά στον απλό άνθρωπο (δίνοντας το βάρος στον σχεδιασμό αντικειμένων καθημερινής χρήσης), αλλά συντρίφτηκε από τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της εποχής.
Η τεχνοκρίτης και ιστορικός τέχνης Εύα Φοργκάς παρουσιάζει στο βιβλίο της την συναρπαστική ιστορία αυτής της μεγάλης προσπάθειας, καταγράφει και αναλύει την εσωτερική και εξωτερική κατάσταση της σχολής, συγκρίνει το Μπάουχαους με άλλες αντίστοιχες σχολές της ίδιας εποχής και τονίζει, στο Επίμετρο, την επικαιρότητα του Μπάουχαους.

Βασίλης Τομανάς (Μεταφραστής)


Eva Forgacs

Eva Forgacs (Συγγραφέας)

Η Ουγγαρέζα τεχνοκρίτης και ιστορικός της τέχνης Δρ. Εύα Φοργκάς διδάσκει από το 1992 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει γράψει βιβλία για τον παλαιότερο Ούγγρο τεχνοκρίτη Ερνό Κάλλαϊ, για τα παιδικά παιχνίδια στην μοντέρνα τέχνη και για την καλλιτεχνική πρωτοπορία της Κεντρικής Ευρώπης, που έχουν εκδοθεί στα γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά. Συμμετέχει με κείμενά της για την μοντέρνα τέχνη σε πολλές συλλογικές εκδόσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α. Το βιβλίο της για το Μπάουχαους έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουγγαρίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Σκόπελος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
246
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.553 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση